Huiszoeking van FBI bij YouTube-ster Jake Paul na Black Lives Matter-plunderingen

Jake Paul FBI huiszoeking plundering
EPA

De Amerikaanse federale politiedienst FBI heeft een huiszoeking uitgevoerd in de villa van YouTuber Jake Paul. Dat laat zijn advocaat weten aan de nieuwswebsite TMZ. De 23-jarige internetberoemdheid met meer dan 20 miljoen volgers op YouTube was onlangs te zien in een video van plunderingen in een winkelcentrum in de staat Arizona in mei, ten tijde van de massale Black Lives Matter-betogingen in de Verenigde Staten.

Op de bewuste beelden van de huiszoeking is te zien hoe er grote vuurwapens uit het huis van Paul worden meegenomen. De huiszoeking zou uren in beslag genomen hebben. Paul werd eerst aangeklaagd voor illegale samenscholing en het illegaal betreden van geplunderde winkels, maar dat ontkende hij. De aanklachten werden later ingetrokken zodat de FBI strafrechtelijk onderzoek kon instellen.

De FBI liet weten dat zijn agenten “beschuldigingen van strafbare feiten” onderzoeken en dat er federaal huiszoekingsbevel werd uitgevoerd in de Amerikaanse staten Californië en Nevada. De FBI meldt dat er “geen arrestaties zijn verricht of zijn gepland”. Paul zijn advocaat zegt dat hij en zijn cliënt meewerken aan het onderzoek.

(Nieuwe beelden arrestatie George Floyd: “Schiet me niet neer alstublieft”.)

Wilde feestjes in exclusieve wijk

Jake Paul was ten tijde van de huiszoeking niet thuis. Hij werd bekend met video’s waarin hij acteert, rapt en bokst. De 23-jarige YouTuber is een controversieel figuur vanwege de wilde feesten op zijn landgoed in Calabasas, een exclusieve afgesloten woonwijk buiten Los Angeles waar onder anderen ook de familie Kardashian woont. Paul kreeg vooral kritiek, omdat hij zich niet aan de coronamaatregelen hield. Hij is ook de jongere broer van Logan Paul, ook YouTube-ster met 2 miljoen meer volgers.

(Topadviseur Trump slaat alarm: “Overweeg een mondmasker in huis”.)

Gesponsorde artikelen