Jake Paul ontkent beschuldigingen van seksueel misbruik: “Ik heb nooit een meisje aangeraakt zonder toestemming”

Enkele dagen gelden kwam de TikTokster Justine Paradise naar buiten met haar verhaal over Jake Paul. In een YouTubevideo vertelde ze dat ze seksueel misbruikt werd door Jake Paul. De YouTuber reageerde aanvankelijk niet op de beschuldigingen, maar doet dat nu wel in een uitgebreid statement.

Justine Paradise deelde in een video dat ze seksueel misbruikt werd door Jake Paul. De feiten dateren van de zomer van 2019 toen ze eerst bevriend raakte met de YouTuber, waarna duidelijk werd dat hij meer wilde. Toen Paradise duidelijk maakte dat zij dat niet wilde, ging hij toch verder.

Seksueel misbruik

Justine Paradise vertelt in haar video dat ze Jake Paul leerde kennen via gemeenschappelijke vrienden. Wanneer ze voor de eerste keer zijn villa in Calabasas binnenging moest ze een NDA ondertekenen, waarmee ze officieel beloofde dat ze wat in het huis gebeurde geheim zou houden. Op die eerste avond wisselde ze haar nummer uit met Jake Paul en begonnen de twee met elkaar te sturen.

Paradise keerde nog enkele keren terug naar het huis van Paul waarbij het de laatste keer grondig fout liep. De twee begonnen te kussen, waarmee Paradise instemde. Maar toen Paul haar later in zijn slaapkamer probeerde aan te raken op intieme plaatsen maakte Paradise duidelijk dat ze dat niet wilde. Toen deed Paul zelf z’n broek uit en dwong hij haar hardhandig om hem oraal te bevredigen. Nadien antwoordde hij niet meer op haar berichten.

Bekijk hier de volledige video van Justine Paradise:

“Nooit een meisje zonder toestemming aangeraakt”

Met een lang statement op sociale media maakt Jake Paul nu duidelijk dat de beschuldigingen “100 procent vals” zijn. “Beschuldigingen van seksueel misbruik zijn niet iets waar ik licht over ga. En niemand zou daar licht over moeten gaan”, schrijft hij. “Niet alleen heb ik nooit een seksuele relatie gehad met deze persoon (Paradise, red.), maar de beschuldigingen zijn volledig gefabriceerd en een duidelijke schreeuw om aandacht tijdens een felbekeken fight week (Jake Paul bokst later deze week tegen Ben Askren, red.). Vergis je niet, ik zal juridische stappen ondernemen om deze poging tot karaktermoord aan te vechten. Dit soort beschuldigingen kunnen leiden tot onherstelbare schade en belangrijker, valse beschuldigingen kunnen de beschuldigingen van echte slachtoffers ondermijnen.”

“Nogmaals, deze persoon gebruikt de aandacht van haar posts op sociale media en de video om haar website en Amazon verlanglijst, gemaakt zodat mensen cadeautjes voor haar kopen, te promoten. Deze beschuldigingen komen op een perfect moment voor haar, bijna twee jaar na de vermeende feiten en in de week van mijn gevecht.” Paul geeft vervolgens informatie om het verhaal van Paradise te ontkrachten. “Op het moment van haar verhaal was ik in een relatie en, als iemand die een mama’s kindje was toen ik opgroeide, respecteer ik vrouwen en moeders meer dan eender wat. Ik heb nooit een vrouw aangeraakt zonder haar toestemming.”

“Ik zal dit aanvechten tot het bittere einde om mijn onschuld te bewijzen. Dit is niet de eerste belachelijke beschuldiging tegen mij in mijn carrière en het zal waarschijnlijk niet de laatste zijn. Ik leef al sinds m’n zestiende in de spotlights. Daarbij zijn leugenaars, fake news en valse beschuldigingen helaas deel van de job. Ik zal niet terugdeinzen en binnen enkele jaren zal ik bewijzen dat ik door deze donkere momenten kan geraken.”

Meer
Lees meer...