Left Right
scrollTop top

YouTuber Jake Paul beschuldigd van seksueel misbruik


Jake Paul
©  Gpro/Star Max/Ipx / AP (via Isopix)

YouTuber Jake Paul wordt beschuldigd van seksueel misbruik. Justine Paradise deelde eerst een video op TikTok waarin ze duidelijk maakte dat ze bij “een bekende YouTuber” een NDA moest tekenen waarna ze daar seksueel misbruikt werd. Later werd duidelijk dat het ging om Jake Paul.

YouTuber Jake Paul is geen onbeschreven blad. Zo was hij al aanwezig bij de plunderingen tijdens de Black Lives Matter-protesten vorig jaar en lag hij ook onder vuur na een gigantische lockdownparty in zijn villa in Calabasas. Nu wordt hij ook beschuldigd van seksueel misbruik.

Justine Paradise

De bal ging aan het rollen toen Justin Paradise een TikTok deelde. Daarin liet ze weten dat ze bij “een bekende YouTuber” een NDA moest tekenen waarna ze daar seksueel misbruikt werd. Een NDA (non-disclosure agreement) of geheimhoudingsverklaring is een contract waarmee je belooft dat je bepaalde informatie geheim zal houden.

Nadat Paradise deze TikTok deelde, begonnen veel mensen te gokken over welke “bekende YouTuber” het ging. Daarbij dachten aanvankelijk veel mensen dat het David Dobrik of iemand uit zijn Vlog Squad zou zijn, aangezien deze groep de laatste tijd van verschillende zaken beschuldigd wordt. Maar later die dag deelde Paradise een video op YouTube waarop ze verder in detail ging over de feiten en vertelt over welke YouTuber het gaat.

Bekijk hier de originele TikTok van Justine Paradise:

@justineparadise

am I allowed talk about it if I signed an NDA?????

♬ mrblocku says no more fortnite – ethan

Jake Paul

In een YouTubevideo van zo’n 20 minuten deelt Justine Paradise nu haar verhaal. Daarin vertelt ze meteen dat het gaat om Jake Paul. Ze vindt dat het geen zin heeft om een valse naam te gebruiken omdat het belangrijk is dat mensen weten wie hij echt is. De feiten dateren van de zomer van 2019, maar tot nu denkt Paradise nog steeds aan die dag. Ze leerde Jake Paul kennen via een gemeenschappelijke vriend begin juni 2020. Samen met de vriendin, die ze Becca noemt, gingen ze naar het huis van Team 10, waar hij toen met zijn vrienden woonde. Wanneer ze het huis binnenging werd er meteen een foto van haar genomen en moest ze een NDA ondertekenen. Daarmee beloofde ze dus dat ze alles wat er in het huis gebeurde geheim zou houden.

Op die eerste avond vroeg Paul haar telefoonnummer en begonnen ze berichtjes te sturen. In die periode keerde ze nog enkele keren terug naar het huis van Jake Paul. Op een dag begon hij haar te kussen, waar ze geen probleem mee had. Ze wilde het zelf ook en kuste dus ook terug. Daarna nam hij haar hand vast en nam hij haar mee naar zijn slaapkamer. Ook dan vermoedde Paradise nog niet dat er iets fout zou gebeuren. “Mensen nemen we vaak mee naar hun kamer, gewoon om hun kamer te tonen of om een privégesprek te hebben. Dus ik had er geen probleem mee om mee te gaan naar zijn kamer.” Toen ze in zijn kamer waren, begonnen ze te praten.

Seksueel misbruik

Maar toen begon het te escaleren. “We waren eerst aan het dansen. Toen begonnen we opnieuw te kussen, wat op zijn bed eindigde. Seks is heel speciaal en belangrijk voor mij. Maar ik heb nog niet met zoveel mensen seks gehad. Normaal respecteren mensen me wanneer ik zeg dat ik geen seksuele handelingen wil doen. Daarom ging ik mee naar zijn kamer en kuste ik hem ook terug omdat ik dacht dat hij zou stoppen wanneer ik duidelijk maakte dat ik niet verder wou gaan. Want dat is normaal, dat is wat normale mensen doen.”

Maar dat deed Jake Paul niet. “Toen we op zijn bed lagen te kussen, probeerde hij mijn hand op bepaalde plaatsen te leggen of probeerde hij mij aan te raken op plaatsen waar ik niet aangeraakt wilde worden. Ik probeerde telkens z’n handen weg te houden, maar bleef wel verder kussen. Tot hij zei: ‘Als er niets gaat gebeuren, wat is het nut dan?'” En dat verraste Paradise: “Nog nooit heeft iemand dat zo tegen mij gezegd. Dat vond ik vreemd en dat maakte me ongemakkelijk.”

“Hij had me toen kunnen vragen om weg te gaan. Als zijn enige doel was om seks met me te hebben en zag dat dat niet zou gebeuren, dan had hij me kunnen vragen om weg te gaan. Ja, dat had een jerk move geweest, maar hij had het kunnen doen.” Maar dat deed hij niet. Hij trok zijn broek uit en greep haar hoofd vast en forceerde haar zo om hem oraal te bevredigen. “Ik lag op het bed en hij zat op me terwijl hij mijn hoofd vast bleef houden. Ik kon niets zeggen. Hij had me nooit om toestemming gevraagd. Maar hij wist wel dat ik geen seks wilde met hem.” Na “20 of 30 seconden” was Paul klaar, toen knuffelde hij haar 2 seconden om vervolgens naar de deur te gaan om terug te keren naar zijn vrienden. Paradise moest ook meteen meekomen van Paul. Vanaf dan merkte ze ook dat Paul niet langer vriendelijk was tegen hem. Ze had later nog een keer een berichtje gestuurd naar hem om af te spreken omdat ze hoopte dat hij een uitleg zou kunnen geven waarom hij deed wat hij die dag deed. Maar ze kreeg nooit antwoord.

Jake Paul heeft voorlopig nog niet gereageerd op de beschuldigingen. Wel deelde hij al een video over zijn voorbereidingen bokswedstrijd tegen Ben Askren die dit weekend plaatsvindt.

Bekijk hier de video van Justine Paradise:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…