Left Right
scrollTop top

James Corden laat wereldsterren (Dua Lipa, Billie Eilish, Andrea Bocelli, BTS, …) optreden vanuit eigen huis


James Corden The Late Late Show
© The Late Late Show

De wereldwijde coronacrisis heeft uiteraard heel wat gevolgen. Heel wat opnames en releases van films en series worden uitgesteld. Maar ook de wekelijkse talkshows zien er nu wat anders uit. Al ziet James Corden dit als een kans om iets bijzonder te doen.

Net zoals hier in België zit ook in de Verenigde Staten zowat iedereen in lockdown. En dat heeft ook gevolgen voor de entertainmentindustrie. James Corden nodigt in zijn talkshow The Late Late Show wekelijks enkele (muzikale) gasten uit. Maar nu mogen die niet meer fysiek aanwezig zijn in de studio. Dus moest James Corden met een oplossing op de proppen, komen komen.

HomeFest: A Late Late Show Special

De aflevering van The Late Late Show zal er deze week een beetje anders uitzien dan gewoonlijk. In een special die de naam HomeFest: A Late Late Show Special kreeg, zal James Corden heel wat speciale gasten verwelkomen. Al moeten we “verwelkomen” hier wel met een korreltje zout nemen. Want gasten mogen door de regels in verband met social distancing niet meer fysiek naar de studio van James Corden afreizen.

De indrukwekkende line-up bestaat onder andere uit Billie Eilish, haar broer Finneas, Andrea Bocelli, BTS, goochelaar David Blaine, Dua Lipa, John Legend en Will Ferrell. Artiesten van over de hele wereld dus en (goed nieuws voor Greta en Anuna) ze moeten voor hun optreden niet eens overvliegen. De artiesten treden namelijk op vanuit hun eigen huis. Zo zullen John Legend, Billie Eilish en Finneas optreden in de Verenigde Staten, maar zal er voor Dua Lipa een verbinding gemaakt worden met het Verenigd Koninkrijk. Andrea Bocelli zal dan weer optreden vanuit Italië en BTS zal optreden in thuisbasis Zuid-Korea.

Goed doel

Het wordt dus sowieso een legendarische show, maar niet helemaal zonder doel. Tijdens de uitzending zal er namelijk geld ingezameld worden voor het goede doel. Het gaat meer bepaald over twee goede doelen, Feed the Children en The CDC Foundation.

Executive producers Ben Winston en Rob Crabbe hebben meer uitleg gegeven over het concept. “Sinds The Late Late Show tijdelijk moest stoppen, hebben we aan verschillende manieren gedacht om de show toch nog te maken in deze tijden.” The Late Late Show bestond vorige week 5 jaar en dat moest James Corden noodgedwongen op z’n eentje vieren.

Maar deze week worden er dus andere mensen opgetrommeld. “We gaan proberen om de best mogelijke show neer te zetten, om te entertainen, bewustwording te creëren, geld in te zamelen en mensen vrolijk te maken.” Ze geven ook enkele details van hoe de aflevering er zal uitzien. “Filmen vanuit de garage van James is verre van perfect, maar gezien de omstandigheden hopen we dat het iemand, ergens, kan helpen die een beetje vrolijkheid mist.” James Corden vult aan “Het plan is om alles te doen, behalve mijn kinderen thuis les te geven.” Dat belooft.

HomeFest: A Late Late Show Special wordt uitgezonden om 10 PM ET, dus om 4 uur ’s nachts bij ons (en dus ook voor Andrea Bocelli en Dua Lipa in het midden van de nacht). Maar zal nadien te bekijken zijn via het YouTubekanaal van The Late Late Show.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899