Jamie Lynn Spears reageert op #FreeBritney

Fans maken zich nu al een tijdje zorgen over Britney Spears. De zangeres heeft sinds haar breakdown in 2007 een voogd die controle heeft over haar leven, gaande van financiën en haar carrière tot zelfs haar kinderen. Deze week zal er beslist worden of Britney opnieuw zelf zal kunnen beslissen over haar leven.

Met de hashtag #FreeBritney proberen fans van de zangeres nu al enkele weken lang Britney te steunen in de strijd tegen haar conservators. Britney kreeg die conservators in 2008 na haar “breakdown” in 2007 toen ze haar haar afschoor en paparazzi te lijf ging met een paraplu. De feiten dateren nu van 13 jaar geleden en fans vinden dat het tijd is dat Britney haar leven opnieuw in eigen handen krijgt.

Britney Spears

Fans maken zich vooral zorgen omdat ze Britney aanspoorde om specifieke dingen te posten, zoals een foto met een gele T-shirt of een foto met duiven, als ze hulp nodig had. En toevallig of niet, Britney postte daadwerkelijk foto’s met die kenmerken. Daardoor zijn fans er nu zeker van dat Britney hulp nodig heeft en haar conservators van zich af moet schudden.

Maar da’s natuurlijk niet makkelijk, want het zijn nog steeds die conservators die de beslissingen maken in het leven van de zangeres. Britney heeft dus zelf niet de vrijheid om haar eigen advocaat in te huren om het voor haar op te nemen in de rechtbank. Daar wordt vandaag beslist of Britney opnieuw zelfstandig mag leven.

Op dit moment worden de keuzes van de zangeres gemaakt door de rechter Andrew Wallet en Jodi Montgomery. Aanvankelijk was Britneys vader Jamie Spears samen met Wallet de conservator van Britney, maar nadat hij in september vorig jaar werd aangeklaagd voor de mishandeling van zijn kleinkind werd hij vervangen door Montgomery.

Jamie Lynn Spears

https://www.instagram.com/p/CC64F16lpa3/

De zaak roept bij fans dus heel wat vragen op. En op die vragen kunnen ze geen antwoord krijgen van Britney zelf, aangezien zij gecontroleerd wordt. Daarom gingen fans met hun vragen aankloppen bij Jamie Lynn Spears, het jongere zusje van Britney. Jamie Lynn had op Instagram de tweet van Halsey gedeeld waarin ze sprak over haar eigen bipolaire stoornis en die van Kanye. Ze riep daarbij op tot begrip voor de situatie van de rapper en vroeg wie het niet begreep om er niet op in te gaan. Jamie Lynn steunt dat standpunt en vertelde ook zelf dat het belangrijk is om respect te hebben voor mensen met mentale problemen.

De fans van Britney legden al snel de link met ze zangeres en vroegen de mening van Jamie Lynn over de kwestie. “Waarom spreek je niet over de OVERDUIDELIJKE mentale stoornis van je zus?”, zo klonk het. Waarop Jamie Lynn reageerde: “Jij hebt het recht niet om dingen te veronderstellen over mijn zus en ik heb het recht niet om over haar gezondheid en persoonlijke zaken te spreken. Ze is een sterke, badass en niet te stoppen vrouw en dat is het enige wat OVERDUIDELIJK is.”

Jamie Lynn Spears Instagram
Instagram Jamie Lynn Spears

Ook een andere fan die iets over Britney te zeggen had, kreeg een duidelijke reactie van Jamie Lynn. De fan zei: “Jullie (de familie) moeten spreken over de vermoedens en ze ook verduidelijken. Ik hou van je, maar deze gevoelige situatie heeft verduidelijking nodig van beide kanten. Mensen moeten het kunnen begrijpen of ze zullen blijven veronderstellen”. Jamie Lynn was opnieuw duidelijk. “Ik zou nooit spreken enkel om iets te verklaren tegenover het publiek, wanneer de persoon in kwestie dat niet wil. Ik neem liever alle haat op mij dan te spreken over iemands persoonlijke zaken die ze privé willen houden.” Jamie Lynn wil dus niet spreken uit naam van haar zus, maar ze steunt haar duidelijk wel.

https://www.instagram.com/p/CC6H8DRAdb3/
Meer
Lees meer...