Japanse girlgroup XG komt naar Brussel

De Japanse girlgroup XG komt naar Europa met haar ‘XG 1st WORLD TOUR The First HOWL’. Het zevental zal halt houden in zeven Europese steden, waaronder ook Brussel. Het concert zal doorgaan in Vorst Nationaal op woensdag 27 november 2024. Tickets gaan deze week in voorverkoop.

De tijden waarin België wordt overgeslagen tijdens de wereldtournee van K-popgroepen, lijken voorbij te zijn. Nadat we al concerten kregen van (G)I-DLE, ATEEZ, B.I en verschillende artiesten op Music Bank, zal nu ook XG naar Brussel komen.

XG

Hoewel XG vaak gezien wordt als een K-popgroep, gaat het eigenlijk om een Japanse groep die vooral actief is in Zuid-Korea. In maart 2022 maakte het zevental haar debuut met het nummer Tippy Toes. De girlgroup, bestaande uit Jurin, Chisa, Hinata, Harvey, Juria, Maya en Cocona, viel meteen op door de focus op hiphop- en rapmuziek. In hun teksten, die volledig in het Engels zijn, ligt de focus vooral op zelfvertrouwen en female empowerment.

De groep bestaat ondertussen dus iets meer dan twee jaar en had al verschillende hits te pakken, waaronder SHOOTING STAR, LEFT RIGHT, TGIF en het recente WOKE UP. En nu trekken ze op hun eerste wereldtournee.

‘XG 1st WORLD TOUR The First HOWL’

XG loste eerder al de data voor de Aziatische tak van ‘XG 1st WORLD TOUR The First HOWL’. Die stopte in Japan, Zuid-Korea, Taiwan, Singapore, de Filipijnen, Thailand en Maleisië. En nu zijn ook stops in andere continenten bekend. Zo zal de groep nog naar de Verenigde Staten en Australië reizen. Maar ook Europa wordt niet vergeten.

De groep zal halt houden in zeven Europese steden. Het gaat om Manchester (18 november) en Londen (19 november) in het Verenigd Koninkrijk, Berlijn (22 november) en Düsseldorf (26 november) in Duitsland, Parijs (24 november) in Frankrijk, Brussel (27 november) in België en Amsterdam (29 november) in Nederland. Het concert in Brussel gaat door in Vorst Nationaal op woensdag 27 november 2024.

De officiële ticketverkoop voor het concert in Brussel gaat van start op vrijdag 14 juni om 10 uur. Maar wie in het verleden al tickets kocht voor een gelijkaardig concert, kan al een dag eerder, op donderdag 13 juni dus, toegang krijgen tot de ticketverkoop.

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Meer
Lees meer...