Je kan de auto-update van je iPhone maar beter uitschakelen als je op tijd wakker wil worden

Het lijkt erop dat Apples handige automatische nachtupdate voor je iPhone meer problemen veroorzaakt dan het oplost. De voorbije dagen zijn er namelijk een pak mensen te laat op hun werk verschenen, omdat ze ’s morgens niet werden wakker gemaakt door hun wekker.

Vaak vraagt je smartphone op het foute moment of je een update wil installeren. Je negeert die vraag dan, en vaak vergeet je dan later om de nieuwe versie echt te installeren. Apple heeft daar nu iets handigs op gevonden, aangezien je ervoor kan kiezen om de update ’s nachts uit te voeren indien je iPhone aan de lader hangt. Zo ziet die melding eruit:

Wekker uitgeschakeld

Op die manier zou je ’s morgens wakker gemaakt moeten worden door een geüpdate iPhone. Alleen, je wordt wel wakker met een nieuwe versie, maar je zal niet wakker gemaakt worden door je smartphone. Sinds de automatische update werd uitgerold, klagen heel wat iPhone-gebruikers op Twitter namelijk dat hun wekker werd uitgeschakeld door de update.

Niet eerste problemen

Apple heeft nog niet officieel gereageerd op de problemen, dus voorlopig lijkt het ons het beste om je iPhone handmatig te updaten. De wekkerfunctie werkt namelijk zonder problemen zodra de nieuwe versie geïnstalleerd is, maar je alarmen worden gewoon uitgeschakeld tijdens het updateproces. Het is overigens niet de eerste keer dat iOS problemen heeft met de wekkerfunctie. Enkele jaren terug werden miljoenen iPhone-gebruikers te laat wakker toen de klok op het zomeruur werd gezet. En meer recent werden in versie 9.0.1 nog problemen met de alarmfunctie aangepakt.

Meer
Lees meer...