Left Right
scrollTop top

Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May keren éénmalig terug bij ‘Top Gear’


Jeremy Clarkson Richard Hammond James May The Grand Tour
© Richard Hammond, Jeremy Clarkson en James May – Bron: Isopix

Voor het eerst sinds hun vertrek in 2015 is het iconische presentatortrio Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May teruggekeerd naar Top Gear. Dat doen ze voor een speciale aflevering ter ere van de zopas overleden ‘Koningin van de Nürburgring’ Sabine Schmitz.

Bijna 13 jaar en maar liefst 22 seizoenen lang waren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May het gezicht van het razend populaire BBC-autoprogramma Top Gear. Eind 2014 maakte Jeremy Clarkson het echter voor de zoveelste keer te bont op de set waardoor er een einde kwam aan hun samenwerking. In zijn zog vertrokken ook Richard Hammond en James May. Sindsdien maakt het trio de reeks The Grand Tour voor Amazon Prime.

Sabine Schmitz

Deze week keren de drie heren echter éénmalig terug naar de BBC voor een speciale aflevering van Top Gear. Die staat in het teken van de recent veel te vroeg overleden Duitse racelegende Sabine Schmitz (51). Zij vergaarde in 1996 eeuwige roem door als eerste vrouw ooit de prestigieuze 24 uur van de Nürburgring te winnen. Een jaar later herhaalde ze dat kunststukje. In de racewereld stond Schmitz dan ook bekend als de ‘Koningin van de Nürburgring’.

Sabine Schmitz had ook een speciale band met Top Gear. In de beginjaren van het programma was ze er aantal keer te gast en in 2016 werd ze zelfs één van de gastpresentators. “Toen ze een kamer binnenliep, was het alsof alles een beetje helderder en een beetje luider werd”, zegt Jeremy Clarkson in Metro over zijn voormalige collega.

Dat het respect voor Schmitz groot is, blijkt uit de reeks gasten die hun opwachting zullen maken in de special van Top Gear. Naast Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May zullen ook andere ex-presentatoren Rory Reid en Matt LeBlanc aanwezig zijn. Daarnaast zijn ook Toto Wolff, de baas van het Mercedes F1-team, en de voormalige F1-rijder David Coulthard aanwezig, net als de vrouwelijke racelegendes Susie Wolff en Jess Hawkins.

De Top Gear special is woensdag 7 april om 20.30 uur te zien op BBC One.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…