Jessica Biel onherkenbaar als bijlmoordenares in teaser trailer nieuwe Hulu-reeks ‘Candy’

Het is al een tijdje geleden dat we iets van actrice Jessica Biel, de vrouw van Justine Timberlake, hoorden. Binnenkort zien we haar wel in de aankomende Hulu-serie Candy, die gebaseerd is op een schokkend waargebeurd verhaal. Daarbij transformeert Biel in de Texaanse huisvrouw Candy Montgomery, die stond in 1980 terecht voor de moord op haar vriendin Betty Gore.

In de aankomende Hulu-serie Candy speelt Jessica Biel de rol van Candy Montgomery, schrijft E! Online. Die vrouw werd in 1980 ervan beschuldigd dat ze haar vriendin Betty Gore met een bijl had vermoord. In het echte leven, beweerde Montgomery dat het uit zelfverdediging was. Hierdoor werd ze uiteindelijk vrijgesproken van de moord, volgens Texas Monthly. De zaak doet ons wel alvast nog denken aan een andere bekende – en ook vrijgesproken – moordenares met een bijl: Lizzie Borden.

De streamingdienst Hulu bood alvast een eerste kijk op Biel in de rol van de vermeende moordenares in de teaser trailer van de reeks.

Candy

De teaser toont enkele momenten die voorafgaan aan de schokkende misdaad, die plaatsvond in Texas in 1980. Het verontrustende verhaal haalde destijds het voorpaginanieuws in het hele land. Daarbij kreeg de echte Candy Montgomery door de media de naam “Texaanse bijlmoordenaar” opgeplakt.

Jessica Biel speelt de rol van Candy Montgomery, die schijnbaar alles had – een liefhebbende echtgenoot (acteur Timothy Simons) met een goede job, twee kinderen en een mooi huis in een aangename buitenwijk – dus wat dreef haar tot het vermoorden van haar vriendin (Betty Gore) uit de kerk met een bijl? Dat is een vraag waar we in de reeks hopelijk het antwoord op zullen krijgen. De rol van het slachtoffer, Betty, wordt gespeeld door Yellowjackets-ster Melanie Lynskey.

In de preview is te zien hoe de aanklager Candy vraagt of ze Betty aardig vond, waarop ze antwoordt: “Ik had geen kwade gevoelens voor haar, als dat de vraag is”. “Hoe zou u uw relatie karakteriseren?”, gaat de aanklager verder. Hierop antwoord Candy slechts één woord: “Vrienden”. Echter te oordelen aan het gezicht van de actrice die Betty speelt, lijkt het er niet op dat dat gevoel wederzijds was. De vriendschap tussen de twee vrouwen verzuurde namelijk nadat Betty ontdekte dat Candy een affaire had met haar man, Allan Gore.

HBO Max

Schrijvers Jim Atkinson en John Bloom behandelden de zaak in het artikel Love and Death in Silicon Prairie voor Texas Monthly. Dat wordt nu ook omgezet in een andere, aparte reeks voor de streamingdienst HBO Max. Deze zes afleveringen tellende serie, getiteld Love and Death, wordt geschreven door David E. Kelley (Big Little Lies), die de reeks ook producet naast actrice Nicole Kidman.

In de HBO Max-versie zal Elizabeth Olsen, beter bekend als Wanda uit het Marvel Cinematic Universe, de rol van Candy spelen tegenover Lily Rabe (American Horror Story) als Betty Gore. Jesse Plemons (The Power of the Dog) vertolkt de rol van Allan Gore. Patrick Fugit, Keir Gilchrist, Elizabeth Marvel, Tom Pelphrey en Krysten Ritter vervolledigen de cast. Ook deze reeks zou ergens dit jaar verschijnen.

Tot nu toe heeft de echte Candy Montgomery nog geen commentaar gegeven op de aankomede tv-adaptaties. Volgens meerdere berichten veranderde ze haar achternaam en verhuisde ze uit Texas na het proces.

De eerste aflevering van de Hulu-reeks Candy gaat in première op 9 mei en verschijnt waarschijnlijk wat later bij ons op Disney+.

Bekijk hieronder de teaser trailer van Candy met Jessica Biel:

Candy is vanaf 9 mei 2022 te zien op Hulu. Bij ons zal de reeks waarschijnlijk iets later op Disney+ verschijnen. Nog geen Disney+? Geen probleem! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...