Jim Parsons (Sheldon Cooper) lost waarom hij écht stopte met ‘The Big Bang Theory’

The Big Bang Theory zit er ondertussen al meer dan een jaar op. De reden daarvoor was Jim Parsons, die het niet meer zag zitten om Sheldon Cooper te vertolken. De acteur is er al die tijd stil over gebleven, maar nu heeft ie voor ”t eerst een concrete reden gegeven.

Fan van The Big Bang Theory waren in 2018 geschokt. Ze ontdekten namelijk dat de serie er na 12 seizoenen een punt achter zou zetten. Het nieuws kwam volledig onverwacht, want CBS (het netwerk dat de reeks maakt) had eerder nog gezegd dat er plannen waren voor een dertiende seizoen.

Het plotse einde van de reeks was logisch, want hoofdrolspeler Jim Parsons had in de loop van 2018 namelijk beslist om Sheldon Cooper niet meer te vertolken. De acteur heeft nooit veel gezegd over de beslissing, behalve toen The Big Bang Theory er effectief op zat, in mei 2019.

Niet uitmelken

Hij benadrukte toen dat het een moeilijke keuze geweest was, en dat het nooit een goed moment zou zijn om de reeks te verlaten. Bovendien zei Parsons dat hij het heel moeilijk had om de cast en crew van de reeks achter zich te laten, omdat iedereen zodanig gegroeid was tijdens 12 seizoenen The Big Bang Theory.

Maar dat was niet genoeg voor de acteur. Jim Parsons vertelde toen namelijk ook dat alles uit de reeks gehaald was wat er kon uitgehaald worden. Hij wilde niet dat het succes van The Big Bang Theory gewoon verder zou worden uitgemolken. Voor hem zat het erop.

Aan de rand van een klif

Maar nu heeft de acteur achter Sheldon Cooper die beslissing verder verduidelijkt. Dat deed ie toen ie bij de podcast van David Tennant te gast was. Volgens Parsons was het een soort samenloop van omstandigheden. De druppel was het overlijden van z’n hond.

“Meer dan alles, was ik verdrietig omdat één van onze honden echt aan ’t einde van z’n leven was toen”, zei ie. “Zoals je ziet vond ik dat heel erg. En nog steeds. Ik was zo treurig dat ik voor het doek opging (van ‘Boys in the Band, een toneelstuk waarin hij meespeelde, red.) wegliep, viel en m’n voet brak.”

“Het was een heel beangstigende periode, en ik voelde me alsof ik aan de rand van een klif stond”, vertelde Jim Parsons. “Kort gezegd was het een heel intense zomer. En daarna had ik een moment van helderheid, waarvan ik denk dat je als je geluk hebt op heel veel verschillende manieren kan krijgen.”

“Neem tijd”

“Ik besefte dat ik niet alles zo snel moest laten voorbijgaan. ‘Neem de tijd om rond je te kijken’, en dat heb ik gedaan. Mocht je me vertellen dat ik net als m’n vader nog zes jaar te leven had, denk ik dat er andere dingen zijn die ik moet proberen en doen. Ik weet niet eens wat ze zijn, maar ik weet dat ik het moet proberen.”

The Big Bang Theory is volledig terug te vinden op Netflix. Al helemaal uitgekeken? Dit zijn de 50 beste series op Netflix, misschien vind je daar wel iets om die leegte op te vullen.

Meer
Lees meer...