Jodie Turner-Smith speelt hoofdrol in ‘The Witcher’-prequel ‘Blood Origin’

Jodie Turner-Smith zal de hoofdrol spelen in de nieuwe Netflix-reeks Blood Origin. Die serie geldt als een prequel van The Witcher en speelt zich zo’n 1.200 jaar vroeger af. Wanneer de reeks te zien zal zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Toen The Witcher een jaar geleden verscheen, was het voor Netflix een prestigeproject. De reeks moest hun eigen Game of Thrones worden. Meteen vond The Witcher ook heel wat gepassioneerde fans die alles over de avonturen van Geralt, Yennefer en Ciri wilden weten. Ondertussen is er niet alleen een tweede seizoen in de maak, maar heeft Netflix ook heel wat andere plannen rond de reeks.

1.200 jaar voor The Witcher

Eén van de plannen is de prequelreeks The Witcher: Blood Origin. Die zal zich 1.200 jaar voor de originele serie afspelen en gaat over de allereerste Witcher en de periode waarin de wereld van monsters, elven en mensen samensmolt.

De hoofdrol in deze zesdelige serie zal gespeeld worden door Jodie Turner-Smith (True Blood, Queen & Slim, Nightflyers). Dat meldt de website Deadline. Zij speelt Éile, een elitestrijder gezegend met de stem van een godin die haar clan en positie als bewaker van de koningin heeft verlaten om haar hart als nomadische muzikant te volgen. Een grote afrekening op het continent dwingt haar echter terug te keren in haar zoektocht naar wraak en verlossing.

Lauren Schmidt Hissrich

Lauren Schmidt Hissrich, de bedenker van de oorspronkelijke Netflix-serie, is een van de uitvoerende producenten van The Witcher: Blood Origin. Zij krijgt de hulp van Declan de Barra. Die schreef al één aflevering voor The Witcher en werkte verder ook voor The Originals en Iron Fist. Wanneer de opnames starten en wanneer de reeks te zien zal zijn op Netflix is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...