Joe Biden zoekt ‘meme manager’ voor zijn campagne: loon 85.000 dollar per jaar

Er staat een wel heel opmerkelijke vacature online bij de campagne van Joe Biden en Kamala Harris om hun termijn als president en vicepresident van de Verenigde Staten te verlengen. Het duo is namelijk op zoek naar een ‘Partner Manager, Content and Meme Pages’. Ja, je leest het goed iemand om de memes te beheren.

In de politiek moet je tegenwoordig opvallen om kiezers te lokken. Dat heeft ook de Amerikaanse president Joe Biden begrepen. Hij is nu namelijk op zoek naar een nieuwe campagnemedewerker die gespecialiseerd is in memes om zijn campagneteam te versterken.

Meme manager

Dit jaar vinden er opnieuw presidentsverkiezingen plaats in de Verenigde Staten. Daarin zullen Joe Biden en Donald Trump het opnieuw tegen elkaar opnemen. Biden wil duidelijk alles uit de kast halen om herverkozen te raken en daarvoor heeft hij nu een opmerkelijke vacature online geplaatst.

Het campagneteam Biden for President (BFP) is op zoek naar een Partner Manager die deel zal uitmaken van het Digital Partnerships team. Bij het takenpakket van deze functie hoort naast het onderhouden van relaties met digitale mediabedrijven, ook het onderhouden van memepagina’s. Op deze manier zal Biden proberen om een jonger publiek aan te spreken om op hem te stemmen. Joe Biden wil duidelijk inzetten op de jongere kiezers, want eerder maakte hij ook al een TikTok-account aan.

Het gaat om een job met een aanlokkelijk loon, want je zou 65.000 tot 85.000 dollar per jaar verdienen. Dat komt overeen met zo’n 60.000 tot 78.000 euro. Je zal voor de job wel moeten verhuizen naar de Verenigde Staten, meer bepaald Delaware. Daarnaast moet je ook al twee tot vier jaar ervaring hebben in video, media of een andere entertainmentindustrie en een diepe expertise hebben van het digitale medialandschap.

Heb je interesse? Dan kan je de volledige vacature hier vinden.

Meer
Lees meer...