Zanger John Legend komt met eigen beautylijn die vooral focust op ‘people of colour’

John Legend is niet alleen zanger, maar nu ook ondernemer. De Amerikaan gaat namelijk een beautylijn starten in samenwerking met het bedrijf A-Frame Brands. Dat bedrijf werkte eerder ook al samen met onder andere tennisster Naomi Osaka en heeft nu een nieuwe celebrity in z’n midden. De zanger vertelde in een interview met Fortune alvast over het feit dat hij met de nieuwe lijn vooral people of colour wil aanspreken.

Celebrity’s gaan alsmaar vaker op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zo is rapper Snoop Dogg van plan zijn eigen hotdogmerk te starten, heeft Katy Perry een eigen non-alcoholische aperitief op de markt gebracht en gaan sterren als Cardi B maar al te graag samenwerkingen met kledingmerken aan. Nu voegt John Legend zich ook bij dit lijstje, want de Amerikaanse zanger gaat een eigen beautylijn starten.

Betaalbaar product

Die beautylijn zal zich volgens de zanger vooral focussen op de “unieke benodigdheden van een donkerdere huidskleur die meer melanine bevat”. In het interview met Fortune vertelt hij over het belang van dat soort lijnen voor mensen met een donkerdere huidskleur en over hoe de schoonheidsstandaarden constant lijken te veranderen.

Voor dit project werkt hij samen met A-Frame Brands, dat volgens hem dé perfecte partner is. “Ik vind het fantastisch om te zien hoe een divers team het bedrijf heeft en hoe hard al die mensen proberen om van deze wereld een betere plek te maken”, klonk het. “Ze luisteren naar mensen die vaak aan de kant worden geschoven door de maatschappij, en ze willen voor hen een betaalbaar en toegankelijk product maken.” Een naam voor de nieuwe producten of voor de nieuwe lijn is er nog niet.

Andere projecten

Het is niet de eerste keer dat John Legend zich inzet voor bedrijven die bezig zijn met producten voor people of colour. In 2015 stak hij ook al geld in het bedrijf Walker & Company Brands, dat onder het merk Bevel specifieke scheermachines en -mesjes maakt voor zwarte mannen.

Ook op persoonlijk vlak is de zanger op dit moment met (veel) geld bezig, want hij en zijn vrouw Chrissy Teigen hebben vorige week hun twee appartementen in New York te koop gezet. De vraagprijs voor beide stulpjes is 18 miljoen dollar (ongeveer 16 miljoen euro). De twee verkopen de appartementen omdat ze allebei voor hun werk vaker in Los Angeles te vinden zijn, dan in de buurt van de Big Apple.

Meer
Lees meer...