Left Right
scrollTop top

JoJo Siwa vertelt dat Demi Lovato haar heeft geholpen bij het herkennen van haar geaardheid


Demi Lovato en JoJo Siwa
© Bron: Chelsea Lauren/Shutterstock/Gpro/Starmaxinc.Com/AP/Isopix

In de nieuwste aflevering van Demi Lovato’s podcast 4D With Demi Lovato, sprak gastster JoJo Siwa zich eerlijk uit over haar coming-out, het verliefd worden op haar beste vriendin en het identificeren van haar seksuele geaardheid. Iets waar de Sorry not Sorry-zanger haar een handje in geholpen zou hebben.

Siwa kwam in januari dit jaar uit de kast en heeft sindsdien heel openlijk over haar seksuele identiteit op sociale media gesproken en hoeveel het publiekelijk uit de kast komen haar leven positief heeft beïnvloed. Siwa heeft eerder ook verklaard dat zij zich niet geneigd voelt om een etiket op haar seksualiteit te plakken, aangezien zij nog steeds groeit en het allemaal nog wat aan het uitzoeken is. Zo verwijst ze in interviews meestal naar zichzelf als homo of queer. “Ik hou van queer”, vertelde Siwa aan People in april. “Technisch gezien zou ik zeggen dat ik eigenlijk panseksueel (iemand die valt op persoonlijkheden en niet het geslacht) ben, omdat dat is hoe ik altijd al ben geweest. Dus als je de juiste persoon bent voor mij, dan ben je de juiste.”

Panseksueel

Diezelfde maand kwam ook popartiest Demi Lovato uit de kast als panseksueel, kort voordat die aankondigde dat die zich vanaf nu identificeert als non-binair en die/hen/hun als voornaamwoorden gebruikt. “Ik kwam eerst uit de kast, toen kwam jij uit de kast als non-binair en ik dacht: ‘wat een timing, cool'”, vertelde Siwa opgewonden in de podcast.

“Ik wil je complimenteren voor je coming-out, want ik weet hoe moeilijk dat is”, zei Lovato tegen de jonge Siwa. “Maar ik vind het pas echt sterk dat je op jouw leeftijd zo’n sterke greep hebt op je seksuele identiteit. Ik denk dat dit ook heel inspirerend is voor een heleboel mensen en dan vooral voor jonge mensen, die wachten tot ze wat ouder zijn om uit de kast te komen. Ikzelf kwam namelijk pas in 2017 ervoor uit dat ik biseksueel was.”

Het ontstaan

Verwijzend naar haar eigen genderidentiteit, beweert Siwa dat iedereen in haar leven het zag aankomen, want ze noemt zichzelf een “wandelende regenboog”. De 18-jarige voormalige Dance Moms– en huidige Nickelodeon-ster onthulde dat ze niet bang was om publiekelijk uit de kast te komen, maar ze wachtte ermee totdat haar beste vriendin, Kylie Prew, er ook klaar voor was. Volgens Siwa wist ze vanbinnen altijd al dat ze holebi was, schrijft Teen Vogue.

“Alles voelde zo natuurlijk, dat het gewoon was voorbestemd denk ik”, zei Siwa. “Ik heb het ontstaan van mijn homoseksualiteit onlangs een beetje uitgezocht. Ik denk dat ik me dat voor de allereerste keer realiseerde tijdens het optreden van Jenna Dewan in Lip Sync Battle. Maar toen herinnerde ik je videoclip voor je song Cool for the Summer, waar ik Jojo Gomez, een danseres, zag. Ik herinner me dat ik ernaar keek en een beetje té geïnteresseerd in haar was.”

Cool for the Summer

Lovato’s hitsingle Cool for the Summer uit 2015 trok veel media-aandacht vanwege de suggestieve songteksten en de bijbehorende visuals. Voor Lovato was het lied ook een uiting van het ontwaken van hun homoseksualiteit. “Toen ik Cool for the Summer uitbracht, was dat nummer eigenlijk mijn manier om met de wereld te delen dat ik biseksueel was”, zei de popster. “Maar ik heb dat toen nooit effectief bevestigd, want zoals ik al eerder zei, kwam ik pas in 2017 uit de kast. Dat was mijn manier om te zeggen: ‘Ik ben niet klaar om uit de kast te komen, maar…’ en ik ben zo blij dat je een kleine glimp van die trots hebt kunnen zien door dat optreden.”

Siwa voegde eraan toe dat Demi Lovato ook in haar vriendin Kylie gevoelens van homoseksualiteit wakker maakte, na het bijwonen van hun concert als pubers. “Wauw, ik ben zo blij dat ik daarin een rol kon spelen”, lachte de zanger.

Bekijk het volledige gesprek van Demi Lovato en JoJo Siwa hieronder:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…