Zangeres Joni Mitchell steunt Neil Young en haalt muziek ook van Spotify na misinformatie over coronavaccin

Eerder deze week liet zanger Neil Young weten dat hij zijn muziek van het muziekplatform Spotify wou halen. De reden: het platform laat toe dat mensen misinformatie over het coronavaccin delen in podcasts. De zanger schreef in een brief naar Spotify dat hij wou dat zijn muziek van het platform verwijderd zou worden. De streamingdienst ging akkoord, en nu volgt ook zangeres Joni Mitchell dat voorbeeld.

Neil Young zal niet langer op Spotify te horen zijn omdat hij niet akkoord gaat met hoe het platform zomaar verkeerde informatie laat verspreiden. De grootste reden is de podcast The Joe Rogan Experience van Joe Rogan. Daarin zou de presentator zijn luisteraars aanzetten tot het geloven van complottheorieën rond het coronavaccin en het coronavirus in het algemeen. Na Young volgt nu ook de Canadese zangeres Joni Mitchell, die via een statement op haar website aan Spotify vraagt om haar muziek te verwijderen.

Leugens

In dat statement houdt de 78-jarige Mitchell het kort. “Ik heb besloten om al mijn muziek van Spotify te halen. Onverantwoordelijke mensen zijn leugens aan het verspreiden en die leugens kosten levens”, stond erin te lezen. “Ik ben hierdoor solidair met Neil Young en alle medische en wetenschappelijke gemeenschappen ter wereld.”

De zangeres noemt podcastmaker Joe Rogan niet bij naam, maar verwijst wel naar een open brief van wetenschappers aan Spotify. In die brief veroordelen ze de The Joe Rogan Experience en alles wat daarin wordt gezegd en meegedeeld. Spotify liet als reactie op Young al weten dat het verschillende afleveringen van Joe Rogans podcast had verwijderd en dat het hoopte dat de zanger nog op zijn beslissing zou terugkomen. Of de smeekbede uiteindelijk zal werken bij Young, en nu ook bij Mitchell, moet nog blijken.

Joni Mitchell

Joni Mitchell is een 78-jarige Canadese zangeres die al actief is sinds de jaren ’60. Doorheen de jaren heeft de zangeres zich al vaker ingezet tegen ongelijkheid, onwaarheden en milieuvervuiling. Veel van haar teksten bevatten dan ook kritiek op de maatschappij. Haar bekendste hits waren Big Yellow Taxi, A Case of You en River. Dat laatste lied werd laatst nog gebruikt in de Netflixreeks The Politician. Naast muziek is ze ook al jaren bezig met poëzie en schilderkunst.

Beluister hier een van haar grootste hits River:

Meer
Lees meer...