K-popfestival KCON komt naar Frankfurt in Duitsland

KCON, de grootste K-popconventie, komt dit najaar naar Frankfurt. Het is al geleden van 2016 dat het evenement nog eens naar Europa kwam. Tijdens KCON kan je genieten van concerten van K-popgroepen en is er ook heel wat randanimatie waarbij de Koreaanse (pop)cultuur in de kijker wordt gezet.

KCON zal dit jaar doorgaan in Duitsland. De K-popconventie strijkt op 28 en 29 september neer in Frankfurt. Het wordt de eerste keer dat de conventie in Duitsland plaatsvindt en de tweede keer dat het doorgaat in Europa, na de editie in Parijs in 2016.

KCON

KCON is de grootste K-popconventie ter wereld. De eerste editie vond plaats in 2012 en sindsdien gaan er jaarlijks meerdere conventies door op verschillende locaties over de hele wereld. Het gaat hierbij echter voornamelijk om locaties in de Verenigde Staten en Azië. Zo gingen er dit jaar al twee edities door in Tokio in Japan en Hongkong. Daarnaast staat er al een conventie gepland in Los Angeles in juli. Maar daar komt nu nog een editie bij die veel dichter bij huis doorgaat.

K-popfans kunnen op zaterdag 28 en zondag 29 september terecht in Messe in Frankfurt, de grootste eventhal ter wereld, voor de eerste editie van KCON Germany. Voorlopig is het nog niet geweten welke artiesten te zien zullen zijn op het podium van deze editie. Maar doorgaans gaat het om een zevental grote en iets minder grote namen uit de K-popwereld. Organisator Shin Hyung-kwan maakt iedereen al warm voor het evenement: “We zullen de aanwezigen plezier brengen door uitgebreide optredens en een rijk aanbod aan programma’s. We zullen ons uiterste best doen om K-popfans en artiesten met elkaar in contact te brengen en samen mooie herinneringen te creëren.”

Voorlopig is er nog niets geweten over de ticketverkoop. Het is dus ook nog niet geweten hoeveel een ticket voor KCON Germany zal kosten.

Meer
Lees meer...