K-popgroep aespa komt met eerste wereldtournee naar Europa

Goed nieuws voor fans van de K-popgroep aespa, want het viertal komt naar Europa. De girlgroup begon in februari aan haar eerste wereldtournee, waarmee ze al halt hield in Korea en Japan. Recent kondigde de groep het vervolg van de tour aan, waaronder drie stops in Europa.

De vierkoppige girlgroup aespa startte eerder dit jaar aan haar eerste wereldtournee. Die begon in hun thuishaven Seoul in Zuid-Korea, maar zal hen uiteindelijk naar vier continenten brengen, waaronder ook Europa.

aespa

De groep aespa maakte haar debuut op 17 november 2022 met het nummer Black Mamba. Het ging toen om de eerste nieuwe girlgroup van SM Entertainment sinds Red Velvet, die haar debuut maakte in 2014. De afgelopen jaren scoorde aespa al verschillende hits met nummers als Next Level, Savage en Girls.

Vorig jaar trok de groep voor de eerste keer naar het buitenland voor enkele concerten. Het ging toen enkel om concerten in de Verenigde Staten en Japan. Maar nu zijn ze bezig aan hun eerste echte wereldtournee.

‘Synk: Hyper Line’

De wereldtournee ‘Synk: Hyper Line’ werd in februari afgetrapt met twee concerten in Seoul in Zuid-Korea. Daarna trok het viertal naar Japan voor tien concerten. Binnenkort zal aespa naar Indonesië reizen voor één concert in Jakarta, waarna ze in augustus nog eens twee concerten zullen geven in Tokyo.

Meteen na de concerten in Tokyo zal aespa doorreizen naar de Verenigde Staten voor acht concerten. Daarna volgen ook concerten in Mexico, Brazilië en Chili. Tot slot is het de beurt aan Europa. Op maandag 25 september staat de groep in de Columbiahalle in Berlijn, op donderdag 28 september is het de beurt aan The O2 in Londen en het voorlopig laatste concert van de tour staat gepland voor zaterdag 30 september in Dôme de Paris.

Tickets gaan deze week in voorverkoop. Wie een account heeft op Live Nation kan al op donderdag 25 mei om 10 uur ’s morgens tickets kopen. De algemene voorverkoop start één dag later, op vrijdag 26 mei. Tickets zijn hier te koop voor Berlijn, Londen en Parijs.

Meer
Lees meer...