Left Right
scrollTop top

‘K2 zoekt K3’: Deze (opvallende) kandidaten wagen hun kans tijdens de derde auditieshow


K2 zoekt K3 kandidaten aflevering 3
© VTM

De zoektocht naar het nieuwe lid van K3 is volop aan de gang. Komende zaterdag 25 september zijn we al toe aan de derde van vijf auditieafleveringen. Daarin zullen opnieuw 13 kandidaten proberen een van de fel beheerde Golden Seats te bemachtigen en zo in de running te blijven om hun droom waar te maken. Dit zijn de deelnemers die we zaterdag op VTM te zien (en horen) krijgen.

In de eerste twee afleveringen van K2 zoekt K3 deden al 29 kandidaten auditie in de hoop Klaasje te mogen opvolgen bij K3. Voor 18 van hen is die droom al voorbij, 10 anderen wisten een voorlopig plaatsje te bemachtigen op de Golden Seats en één iemand weet zich al verzekerd van een plaats in de studioshows. Amy kreeg vorige week namelijk het allereerste Golden Ticket van Marthe en Hanne.

“Beste zangauditie tot nu toe”

“We zijn al in aflevering 3 dus je moet best wel wat sterren krijgen om boven op die stoelen terecht te komen”, blikt presentator Kürt Rogiers vooruit. De deelnemers zullen inderdaad hun uiterste best moeten doen om het publiek te overtuigen. De laatste twee Golden Seats worden op dit moment namelijk bezet door Eline met 375 sterren en Meryl met 373 sterren. Zij zullen zaterdag met een bang hartje toekijken en luisteren naar hun concurrenten.

Alvast één iemand weet indruk te maken op jurylid Samantha, die het heeft over “de beste zangauditie tot nu toe”. De vraag is echter of die kandidaat ook de kritische kijkbox met Ingeborg en de omstreden Gordon weet te overtuigen.

Samantha Steenwijk en Natalia tijdens de derde aflevering van K2 zoekt K3 – Bron: VTM

Dit zijn de kandidaten van aflevering 3:

Vlamingen:

 • Myrthe (19, Londerzeel) zingt Hart Verloren:
  • Deze jonge Vlaams-Brabantse zal alleszins niet verloren lopen bij Studio 100. Myrthe maakt namelijk al drie jaar deel uit van het Studio 100-koor. Daarmee zingt ze binnenkort zelfs mee in de uitgestelde afscheidsshow van Samson & Gert. Toch zou ze dat alles maar al te graag inruilen om deel uit te maken van K3.
 • Kato (24, ‘s-Gravenwezel) zingt Oya Lélé:
  • Met deze klinische psychologe gaan we even terug naar de roots van K3. Met Oya Lélé zingt ze niet alleen een nummer van de ‘eerste generatie’, Kato heeft nog een andere troef. “Ik wil jullie overtuigen dat er terug een K in K3 moet komen”, zegt ze. Of dat argument voldoende is, valt af te wachten, maar een feestje bouwen lukt haar alvast wel. Haar ervaring als zangeres in een coverband is daar ongetwijfeld niet vreemd aan.
 • Tineke (25, Zerkegem) zingt Mama’s en Papa’s:
  • Vier jaar geleden deed Tineke bij de blind auditions van The Voice van Vlaanderen enkel Koen Wauters omdraaien. Onder andere Natalia was toen niet overtuigd van haar versie van Englishman In New York. Bij K2 zoekt K3 hoopt ze op een andere uitkomst. Het leven van de West-Vlaamse draait namelijk rond muziek. Zo schrijft ze zelfs liedjes en probeert ze als leerkracht in haar klas van alles een liedje te maken.
 • Laura (19, Oostende) zingt Verliefd:
  • Ook deze West-Vlaamse wil ooit voor de klas staan en studeert daarom kleuteronderwijs. Haar echte kinderdroom is echter om deel uit te maken van K3, iets wat naar eigen zeggen op haar lijf geschreven is omdat ze altijd super vrolijk is. Nochtans kreeg Laura recent te maken met een enorme tegenslag toen ze haar broer verloor. “Hij was altijd een grote steun en ik weet dat hij er vandaag ook bij is. Hij was zelf super muzikaal. Mijn auditie doe ik deels ook voor hem. Ik weet dat hij super trots zou zijn dat ik hier sta”, zegt ze daarop. Ondanks haar jonge leeftijd heeft Laura overigens al heel wat ervaring. Zo schitterende ze op haar zestiende al in Ketnet Musical en was ze recent nog te zien in #LikeMe.
 • Stijn (30, Hoboken) zingt Ali Baba:
  • De oudste kandidaat van de avond zorgt meteen ook voor het meest opvallende moment van de aflevering. Deze ambtenaar met een passie voor mode heeft zijn outfit namelijk volledig aangepast aan zijn songkeuze. Die creativiteit in combinatie met zijn liefde voor muziek maken hem naar eigen zeggen dan ook perfect voor K3.
 • Bart (18, Zedelgem) zingt Beroemd:
  • De jongste Vlaamse kandidaat van de derde auditieshow heeft naast K3 nog een opvallend muzikaal voorbeeld. De jonge West-Vlaming – de derde van de avond al – is namelijk een grote fan van André Hazes. Hoewel zijn optreden in K2 zoekt K3 zijn debuut op een podium wordt, is Bart ambitieus en hoopt hij de eerste jongen in de groep te worden.
Marthe en Hanne tijdens de derde aflevering van K2 zoekt K3 – Bron: VTM

Nederlanders

 • Jess (25, Eindhoven) zingt Kuma He:
  • De eerste Nederlandse kandidate op de lijst lijkt als muziekdocente en campinganimatrice alles te hebben om zowel de kijk- als de luisterbox te overtuigen om op de knop te drukken. Als Jess een plaats in K3 weet te bemachtigen, zal ze haar andere passie wel even on hold moeten zetten. Ze houdt namelijk enorm van reizen en trok in haar eentje met de auto drie maanden lang door Nieuw-Zeeland.
 • Florentien (28, Haarlem) zingt Alle Kleuren:
  • Florentien staat dan wel tussen de Nederlandse kandidaten, maar eigenlijk is ze in België geboren en woonde ze tussendoor zelfs enige tijd in Engeland. Ook tijdens haar auditie bewandelt ze niet de gebruikelijke weg. Ze brengt haar versie van het alom gekende Alle Kleuren namelijk met een “alternatief stemgeluid” en “eigen versie van de dansjes”.
 • Thomas (29, Amsterdam) zingt Ya Ya Yippie:
  • Voor deze Nederlander is deelnemen aan K2 zoekt K3 al een overwinning op zich. Thomas heeft namelijk een moeilijke jeugd gehad en overwon een eetstoornis. “En nu sta ik hier. Met veel kennis en zelfzekerheid. Ik heb super veel energie om dit te rocken”, zegt de Amsterdammer, die vindt dat het tijd is voor een man bij K3, vol zelfvertrouwen.
 • Eveline (29, Zundert) zingt Jodelee:
  • Deze Noord-Brabantse die vlakbij de Belgische grens woont, zorgt voor een primeur bij K2 zoekt K3. Eveline heeft namelijk aangekondigd dat ze tijdens haar auditie gaat jodelen. “En ik hoop dat de hele zaal gaat meedoen”, klinkt het. Als muziekdocente en studente muziektheater zou de Nederlandse alvast geen probleem mogen hebben om een sterke auditie neer te zetten.
 • Matthijs (18, Putten) zingt Liefdeskapitein:
  • De jongste kandidaat van de avond is lid van een musicalvereniging en dus niet onervaren. Toch is Matthijs bloednerveus voor hij het podium op moet voor zijn auditie en staat hij zelfs letterlijk te trillen. De jonge Nederlander zal dus vooral zijn zenuwen onder controle moeten krijgen om kans te maken op een plaatsje op een van de Golden Seats.
 • Celester (20, Bilthoven) zingt Bubbel:
  • Deze studente mondzorgkunde die ook werkt als tandartsassistente droom letterlijk al de helft van haar leven om deel uit te maken van K3. “Toen was ik te jong, maar nu pak ik mijn kans”, zegt Celester zelfverzekerd. Die kans hoopt ze te grijpen met een van de recentere, minder bekende, maar zeer emotionele nummers van K3.
 • Danielle (19, Leersum) zingt I Love You Baby:
  • “Ik ben opgegroeid met K3 en dat waren mijn rolmodellen. Ik ben trans en K3 was voor mij het toppunt van vrouwelijkheid, daar keek ik erg naar op”, verklaart Danielle haar deelname aan K2 zoekt K3. Wie meer van haar wil weten, kan terecht op haar populaire YouTubekanaal waar de Nederlandse naar eigen zeggen alles bespreekbaar wil maken. Naast regelmatig taboes doorbreken, rangschikte Danielle daar recent ook bijvoorbeeld alle 240 liedjes van K3. Ondanks haar jonge leeftijd ontbreekt het haar trouwens niet aan ervaring. Danielle bracht begin dit jaar namelijk al een LP uit met de naam ‘Januari’.

K2 zoekt K3 is elke zaterdag om 20.30 uur te zien op VTM.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…