Left Right
scrollTop top

‘K2 zoekt K3’: deze nummers zingen Amy, Celester, Diede en Julia in de finale


K2 zoekt K3 finalisten met Hanne en Marthe
© In de halve finale zongen de kandidaten voor het eerst aan de zijde van Hanne en Marthe. Dat doen ze opnieuw in de finale. – Bron: VTM

Van de meer dan 22.000 kandidaten die ervan droomden om Klaasje op te volgen als lid van K3 blijven er nog welgeteld vier over. Zij nemen het vanavond vanaf 19.55 uur in de finale van K2 zoekt K3 op VTM tegen elkaar op in een uitgebreide liveshow waar ze zich meermaals zullen moeten laten horen.

Amy, Celester, Diede en Julia krijgen vanavond nog een laatste keer de kans om zowel de vijfkoppige vakjury, de kijker thuis als Hanne en Marthe – die er door een coronabesmetting niet bij zal zijn – te overtuigen van hun kunnen. Daarbij zullen ze voor een groot deel van de wedstrijd niet kunnen terugvallen op de alom gekende klassiekers van K3. De finaleshow zit namelijk vol nieuwe nummers, die te horen zullen zijn op het allereerste album van de ‘nieuwe’ K3.

Nieuwe K3-nummers

De finale opent met een groepsoptreden van het nieuwe K3-nummer Straal!, dat nog nooit eerder te horen was.

Daarna moet elke kandidaat opnieuw samen met Hanne en (een digitale) Marthe het podium op. Ook hiervoor kregen Amy, Celester, Diede en Julia elk een lied van het nieuwe album toegewezen. Het gaat daarbij om de volgende nummers.

  • Amy, Hanne en Marthe zingen Superster
  • Celester, Hanne en Marthe zingen Tsjikke Boem
  • Diede, Hanne en Marthe zingen Kruisje Op Een Wereldkaart
  • Julia, Hanne en Marthe zingen Giddy-Up-A-Gogo

Van vier naar drie naar twee …

Na dat eerste optreden valt één van de finalisten af. De kijkers beslissen over twee plaatsjes in de tweede ronde en de jury kiest wie van de overgebleven kandidaten door mag en voor wie het avontuur stopt. Hier zingen de drie overgebleven finalisten een solonummer dat ze al een keer brachten tijdens K2 zoekt K3.

Hierna mag de kijker zich voor het laatst uitspraken. Zij stemmen namelijk één kandidaat naar de finaleronde. De jury voegt daar de andere ultieme finalist aan toe. In de derde en allerlaatste ronde verschijnen Hanne en (een virtuele) Marthe opnieuw op het podium. Zij brengen samen met de twee finalistes een “bijzondere remix van Waterval“. Ook dat is een nieuw K3-nummer dat we al te horen kregen tijdens de bootcamp eerder in K2 zoekt K3.

Na dat optreden zijn het Marthe en Hanne die de uiteindelijke keuze mogen maken over wie van de twee overgebleven kandidaten hun nieuwe collega wordt.

De finale van K2 zoekt K3 is zaterdag 27 november 2021 om 19.55 uur te zien op VTM en VTM GO.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…