Karim Benzema (35) kondigt afscheid bij de Franse nationale ploeg aan

De voorbije weken moest de Franse nationale voetbalploeg het zonder hun spits Karim Benzema doen, en ook in de toekomst zal hij niet meer te zien zijn. Dat maakte de 35-jarige voetballer vandaag zelf bekend. Zijn laatste grote toernooi was het Europees kampioenschap in 2021.

Karim Benzema zal in de toekomst niet meer bij Les Bleus te zien zijn. De aanvaller was er tijdens het voorbije wereldkampioenschap in Qatar niet bij, maar toch vindt hij dit een gepast moment om zijn afscheid aan te kondigen. Hij blijft wel nog aan de slag bij zijn club Real Madrid. De reden van het vertrek is onduidelijk, al is zijn ingewikkelde relatie met de nationale ploeg al langer bekend.

Karim Benzema

Benzema is een van de beste Franse voetballers aller tijden. De spits begon zijn carrière als achtjarige bij een plaatselijke club. Maar al snel daarna kwam hij bij het jeugdelftal van Olympique Lyonnais terecht. Daar maakte hij in 2005 als 17-jarige ook zijn professioneel debuut bij de eerste ploeg. Toch duurde het tot 2007 voordat Benzema echt tot zijn recht kwam bij de ploeg. In dat jaar kwam hij ook meteen voor het eerst terecht in de Franse selectie.

Al snel daarna kwamen de eerste grote boden binnen, waarna Benzema in 2009 uiteindelijk naar Real Madrid trok. Eens daar aangekomen, was hij ook niet meer uit het Franse elftal weg te denken. Tot 2015, toen Benzema voor het eerst zijn vertrek aankondigde.

Ups en downs

In dat jaar werd Benzema namelijk genoemd in een gerechtelijk onderzoek rond betrokkenheid bij afpersing van een andere Franse speler, Mathieu Valbuena. Daardoor verdween hij drie jaar lang uit de selectie en miste hij het EK in 2016 en het WK in 2018. Uiteindelijk maakte de spits in 2018, na een pauze van drie jaar, zijn comeback.

En die comeback was succesvol, want in het EK van 2020 was de spits opnieuw eerste keuze. Frankrijk haalde slechts de achtste finales, maar toch stond Benzema opnieuw op de kaart bij het elftal. Ook de periode daarna verliep van een leien dakje. Tot Benzema net voor het WK in Qatar geblesseerd raakte en door bondscoach Deschamps opnieuw naar huis werd gestuurd.

Voor de grote finale tegen Argentinië, die Frankrijk uiteindelijk verloor, was er even sprake van een tijdelijke terugkeer van Benzema. Maar die ging niet door. De 35-jarige spits kwam dus niet in actie en besloot ook meteen dat dit het einde van zijn internationale carrière zou worden. “Ik heb alles gegeven en ik heb fouten gemaakt om te staan waar ik nu sta. En ik ben fier! Ik heb mijn verhaal geschreven en het onze eindigt nu”, schrijft hij op Twitter.

Meer
Lees meer...