Kevin Spacey opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik door ‘Star-Trek’-acteur Anthony Rapp

Anthony Rapp (Paul Stamets in Star Trek: Discovery) en een ander anoniem slachtoffer (vermeld als C.D.) klagen Kevin Spacey aan voor seksueel misbruik. Beiden zouden minderjarig geweest zijn op het moment van de feiten. Die feiten dateren uit de jaren ’80.

De twee spanden een rechtszaak aan tegen de Amerikaanse acteur Kevin Spacey. In 2017 beschuldigde Rapp Spacey al van seksueel misbruik toen hij slechts 14 jaar was. Toen zou Spacey hem uitgenodigd hebben voor een feestje. Eenmaal op het feestje zou Spacey Rapp zijn achterste vastgepakt hebben, hem vervolgens op het bed gelegd hebben en daarna bovenop hem gaan liggen zijn.

“Ik kan me de ontmoeting niet herinneren”

In 2017 reageerde Spacey al op de beschuldigingen. “Ik heb veel respect en bewondering voor Anthony Rapp als acteur. Ik ben meer dan geschokt om zijn verhaal te horen. Ik kan me de ontmoeting echt niet herinneren, het zou meer dan 30 jaar geleden zijn geweest. Maar als ik me zou hebben gedragen zoals hij beschrijft, ben ik hem oprechte verontschuldigingen verschuldigd voor wat zeer ongepast dronken gedrag zou zijn geweest, en het spijt me voor de gevoelens die hij al die jaren met zich meedraagt.”

“Dit verhaal moedigde me aan om andere dingen over mijn leven aan te kaarten”, gaat Spacey verder. “Ik weet dat er verhalen over mij zijn en dat sommige zijn aangewakkerd door het feit dat ik mijn privacy zo beschermde. Zoals degenen die het dichtst bij mij staan, weten heb ik relaties gehad met zowel mannen als vrouwen. Ik heb mijn hele leven liefde en romantische ontmoetingen gehad met mannen. Ik kies er nu voor om als homoseksuele man te leven. Ik wil hier eerlijk en open mee omgaan en dat begint met mijn eigen gedrag onderzoeken.”

Aanklacht

Maar nu klaagt Anthony Rapp Spacey aan. “Anthony Rapp heeft psychologische verwondingen opgelopen. waaronder maar niet beperkt tot ernstige emotionele nood, vernedering, schrik, woede, depressie en angst. Een ernstige schok voor zijn zenuwstelsel. En als gevolg daarvan heeft hij geestelijk leed, emotionele en psychologische schade opgelopen, en, op basis van informatie, zijn sommige of al deze verwondingen van permanente en blijvende aard. En eiser, Anthony Rapp, is gedwongen zich te onthouden van de plichten van zijn roeping, en heeft en / of zal verplicht worden om sommen geld uit te geven voor medische kosten”, staat er in de juridische documenten te lezen.

Ook C.D. was nog minderjarig toen hij in contact kwam met Kevin Spacey. De twee ontmoetten elkaar in een acteerklas waar Spacey les gaf, C.D. zou 12 jaar zijn op dat moment. Twee jaar later nodigde Spacey hem uit in zijn appartement. Daar zou de acteur orale en anale seks gehad hebben met de jongen. Die had al meerdere keren “nee” gezegd, maar kreeg geen gehoor. Dit gebeurde tijdens meerdere ontmoetingen. C.D. houdt ook psychologische schade over als gevolg van Spacey’s misbruik.

Meer
Lees meer...