Khloé Kardashian reageert op “onflatterende” foto die ze van het internet wil verwijderen

Khloé Kardashian heeft gereageerd op de heisa die ontstaan is rond een foto van haar. De foto verscheen enkele dagen geleden op Twitter en de familie Kardashian doet er nu alles aan om deze offline te krijgen. Daarvoor schakelt de familie zelfs een advocaat in.

Er is op dit moment veel te doen over een foto van Khloé Kardashian. Die foto “werd niet goedgekeurd door de Kardashians”. Daardoor doen ze een account dat de foto deelde op Twitter nu een proces aan. In de aanklacht is te lezen dat de foto gemaakt werd door oma Kardashian, Mary Jo “MJ” Shannon, en dat zij dus in het bezit is van de auteursrechten op de foto.

“Onflatterende foto”

De foto die de Kardashians liever kwijt willen van het internet is een “onflatterende foto” van Khloé. De jongste Kardashian-zus ziet er nog steeds stralend uit op de foto, al ziet er ze er misschien iets minder welgevormd uit dan gewoonlijk. Wij gaan de foto hier niet delen (we willen de advocaten van de Kardashians liever niet op ons dak), maar de foto is makkelijk te vinden op het internet.

Het team van de Kardashians verdedigde de aanklacht later in een statement aan Page Six. “De foto van Khloé werd genomen tijdens een privé familiebijeenkomst en werd gedeeld op sociale media zonder toestemming door een fout van een assistent. Khloé ziet er geweldig uit maar het is het recht van de eigenaar van de auteursrechten om te vragen om de foto offline te halen.” En daar zijn de advocaten nu mee bezig.

Reactie Khloé

Maar ook Khloé zelf heeft ondertussen gereageerd op de heisa. Ze doet dat met enkele filmpjes van haar échte lichaam. Een van de filmpjes werd gemaakt tijdens een livestream, waardoor deze dus onmogelijk bewerkt kon worden. “Hoi iedereen, dit is mijn onbewerkte en ongefilterde lichaam”, schrijft Khloé. “De foto die deze week gepost werd van mij is mooi. Maar ik ben iemand die al haar hele leven worstelt met haar lichaamsbeeld. En als iemand dan een foto van je maakt, die niet flatterend is en je lichaam waar je zo hard voor gewerkt hebt niet op de juiste manier toont – en met de wereld deelt – dan zou je al het recht van de wereld moeten hebben om die te laten verwijderen. Ongeacht wie je bent.”

“In alle eerlijkheid, de druk van het constante ridiculiseren en bekritiseren van mijn leven, hoe ik altijd perfect moet zijn en aan de standaarden van anderen moet voldoen, wordt soms te veel om te dragen. ‘Khloé is de dikke zus’, ‘Khloé is de lelijke zus’, ‘Haar vader is niet haar echte vader want ze ziet er zo anders uit’, ‘De enige manier waarop ze dat lichaam kon bereiken, is door plastische chirurgie’. Moet ik verder gaan?” Ze gaat verder en legt uit hoe niemand zich iets aantrekt van hoe ze zich voelt omdat ze geprivilegieerd opgroeide en deel uitmaakt van een realityreeks. “Ik vraag niet om jullie sympathie, ik wil gewoon dat jullie beseffen dat ik ook een mens ben.”

“Ik hou van filters”

“Al meer dan 10 jaar lang wordt elke kleine oneffenheid of imperfectie geanalyseerd en wordt er gelachen met het kleinste detail. Daardoor word ik er elke dag aan herinnerd. En wanneer ik die kritiek dan ter harte neem en gebruik als motivatie om mezelf in de beste vorm van m’n leven te krijgen, dan krijg ik het verwijt dat ik het niet door m’n harde werken deed, maar ervoor betaald heb.”

Khloé geeft ook toe dat ze haar foto’s bewerkt. “Ik hou van een goede filter, goede belichting en een beetje aanpassingen hier en daar, op dezelfde manier als ik hou van make-up dragen, m’n nagels laten doen en hakken dragen. Op die manier kan ik mezelf tonen aan de wereld op de manier waarop ik gezien wil worden en dat zal ik ook blijven doen, zonder me ervoor te moeten verontschuldigen. Mijn lichaam, mijn imago en hoe ik kies om eruit te zien en wat ik wil delen, is mijn keuze. Het is niet aan iemand anders om te beslissen wat acceptabel is en wat niet.”

“Wees jezelf”

Ze besluit met een boodschap aan haar fans. “Aan iedereen die de constante druk voelt dat je nooit perfect genoeg zal zijn, weet dat ik met je meevoel en je begrijp. Elke dag vertellen mijn familie en vrienden me dat ik mooi ben, maar je moet het zelf geloven. We zijn allemaal uniek en perfect op onze eigen manier. Op welke manier we dat ook willen tonen.”

“Ik heb zelf ingezien dat we ons leven niet kunnen leven door te proberen om aan de perfecte standaarden te voldoen die anderen voor ons gemaakt hebben. Wees gewoon jezelf en zorg ervoor dat je hart gelukkig is.”

Meer
Lees meer...