Oscarfavoriet ‘Killers of the Flower Moon’, met Leonardo DiCaprio, nu te bekijken op Apple TV+

Goed nieuws voor filmliefhebbers met een abonnement op Apple TV+. Je kan vanaf vandaag namelijk terecht op de streamingdienst om gratis te kijken naar Killers of the Flower Moon. Die westerncrimifilm wordt gezien als een van de beste films van het moment en maakt dan ook kans op meerdere Oscarnominaties.

De samenwerking tussen regisseur Martin Scorsese en acteur Leonardo DiCaprio leverde met Gangs of New YorkThe AviatorThe DepartedShutter Island en The Wolf of Wall Street doorheen de jaren al heel wat meesterwerkjes op. Toen aangekondigd werd dat het gouden duo opnieuw zou samenwerken, waren filmfans dan ook meteen enthousiast. Voor Killers of the Flower Moon wisten ze met Eric Roth (Forrest Gump, A Star Is Born, Dune) bovendien een van de beste scenaristen van het moment te strikken.

Osage Nation

Killers of the Flower Moon is gebaseerd op een gelijknamig boek uit 2017 en vertelt een waargebeurd verhaal. De film speelt zich af in het begin van de 20ste eeuw en gaat over de Native American-stam Osage Nation. Die werden toen namelijk van de ene dag op de andere steenrijk omdat er op hun grondgebied olie was ontdekt.

Die rijkdom trok heel wat blanken aan die de Osage wilden gebruiken om zelf zoveel mogelijk geld te verdienen. Dat deden ze eerst met manipulatie en afpersing, maar al snel werd er overgegaan tot moord. De film volgt Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) en Mollie Kyle (Lily Gladstone) die een onmogelijke romance beginnen. Mogelijk verraad zal hun liefde echter zwaar testen.

Oscars?

Terwijl de film volgens de bookmakers een outsider is voor onder andere de Oscar voor Beste Film, Beste Acteur en Beste Regisseur is het vooral Lily Gladstone waarnaar uitgekeken wordt bij de Academy Awards. Zij won recent een Golden Globe en is dan ook de favoriete voor de Oscar voor Beste Actrice.

Meer
Lees meer...