Left Right
scrollTop top

Kim Kardashian vs. Taylor Swift: volledig telefoongesprek tussen Taylor en Kanye West uitgelekt


Kim Kardashian houdt de vete met Taylor Swift hoog
© Instagram

De jarenlange vete tussen Kim Kardashian en Kanye West aan de ene kant en Taylor Swift aan de andere kant, is nog lang niet gedaan. Na de commotie rond Kanye’s lied Famous in 2016, lekte er een telefoongesprek waarin was te horen dat Taylor Swift akkoord ging met de verwijzing naar haar. Nu, vier jaar later, komt het échte telefoongesprek naar boven.

Toen Kanye West in 2016 een belediging maakte in de richting van Taylor Swift, ontplofte de bom. Taylor zou niet akkoord zijn gegaan met die passage in het lied, al beweerde Kanye van wel. Een tijdje later lekte er een telefoongesprek waarin was te horen dat Taylor wel degelijk akkoord ging, en dat zorgde voor heel wat wantrouwen bij fans. Nu, jaren later is de echte versie van dat telefoongesprek naar boven gekomen. Iets wat de situatie alles behalve helpt.

Gelekt telefoongesprek

In 2016 lekte Kim Kardashian 3 minuten van het zogezegde telefoongesprek op Snapchat. Maar nu is er een volledige versie van het gesprek gelekt, een van 25 minuten waarin te horen is dat Taylor nooit rechtstreeks akkoord ging met de lyric “I made that bitch famous” in Kanye’s Famous.

Het is niet bekend wie het telefoongesprek precies online heeft gezet, maar het gaat alleszins om een video die door een van Kanye Wests werknemers is gemaakt. Daaruit blijkt dat er aan Kim’s snippets op Snapchat enorm gesleuteld was, en dat Kanye nooit de exacte songtekst aan Taylor heeft voorgelegd. Het voorval deed heel Twitter ontploffen. Fans van Taylor Swift zagen het voorval als een soort overwinning en waren blij dat er eindelijk gerechtigheid was, nadat verschillende media Taylor Swift jarenlang als leugenaar zagen.

Reacties

Na het uitlekken van de laatste video, reageerde Taylor Swift kort op Instagram. De zangeres gaf er verder weinig aandacht aan, doordat ze vindt dat er nu veel grotere problemen zijn dan de vete tussen haar en Kim Kardashian. “In plaats van te antwoorden op mensen die me vragen hoe ik me voel na de video die is uitgelekt, en die aantoont dat ik al de hele tijd de waarheid vertelde over *het telefoongesprek* (je weet wel, het gesprek dat illegaal werd opgenomen en dat door iemand is gemanipuleerd om me in een slecht daglicht te plaatsen en mij, mijn familie en mijn fans door een hel liet gaan). Swipe omhoog om te zien wat er echt toe doet.” In haar story linkte de zangeres naar de website van Feeding America, waar mensen geld konden doneren aan het goede doel.

Ook Kim Kardashian reageerde op de gelekte video, en deed dat via een lange thread op Twitter. Daarin zei ze onder andere dat ze het heel egoïstisch vond van Taylor Swift en haar aanhang om die video nu in de media te zetten, en beweerde ze nog steeds dat ze helemaal niks geknipt had in het telefoongesprek dat ze vier jaar geleden postte op Snapchat. De Amerikaanse wijdde er 9 tweets aan, nadat ze eerst beweerde “geen zin te hebben om er nog eens op te reageren, maar het toch wou doen omdat Taylor bleef liegen.” In haar laatste tweet liet Kim weten er verder niet meer op in te gaan.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755