Kinepolis brengt ‘The Goonies’ tijdelijk terug naar de bioscoop

Tijd voor nostalgie bij Kinepolis! De cinemaketen zendt binnenkort namelijk The Goonies nog eens uit. De film uit de jaren ’80 is een klassieker en gaat over een groep vrienden die op jacht gaan nadat ze een speciale plattegrond vinden. The Goonies is eind deze maand in de bioscoop te zien.

Naast de normale filmprogrammatie komt Kinepolis deze maand met enkele exclusieve filmvertoningen. Zo is er de After-marathon waar alle films uit de franchise na elkaar worden uitgezonden, zijn er de verschillende operavertoningen én komt The Goonies binnenkort nog eens terug naar het grote scherm. Op 26 en 30 september kan je in de bioscoop terecht voor een portie nostalgie.

The Goonies

De Goonies, een stel jonge tieners, vinden de plattegrond van de piraat Eénoog Willy en ze gaan meteen op jacht. Deze plattegrond leidt namelijk naar een schat. Al snel komen ze in een kilometerslang gangenstelsel terecht en beleven de gekste avonturen. Een Spaans galjoen en de gemene familie Fratelli zijn maar een paar voorbeelden van de dingen die ze tegenkomen.

De film dateert al van 1985 en groeide toen al meteen uit tot een klassieker. In de cast vinden we onder andere een piepjonge Sean Astin (The Hobbit, Stranger Things), Josh Brolin (Avengers, Dune) en Ke Huy Quan (Everything Everywhere All At Once) terug én ook de Netflixreeks Stranger Things baseerde heel wat scènes op deze film.

Opnieuw in de bioscoop

Meer dan 38 jaar na de release komt de film dus nog eens terug op groot scherm. Op dinsdag 26 en zaterdag 30 september kunnen fans in alle Kinepolis-filialen terecht. Daar zal de film telkens één keer per dag spelen in een normale bioscoopzaal. Tickets kosten even veel als bij een andere film.

Bekijk de trailer van The Goonies hier:

Tickets voor The Goonies zijn beschikbaar op de site van Kinepolis.

Meer
Lees meer...