Kinepolis organiseert binnenkort ‘The Lord of the Rings’-marathon

Goed nieuws voor de filmfans! Kinepolis organiseert namelijk een marathon van de The Lord of the Rings-films. Tijdens die marathon, die in december zal plaatsvinden, krijgen fans de originele drie films voorgeschoteld.

De laatste tijd lijkt Kinepolis zich alsmaar vaker bezig te houden met specifieke themadagen. Zo was er laatst de grote After-marathon en waren ook klassiekers als The Goonies en E.T. laatst nog te zien in de bioscoop. Deze keer mikt de bioscoopreus op fans van The Lord of The Rings. Op zaterdag 2 december worden in alle vestigingen namelijk alle drie de films vertoond.

The Lord of the Rings

Met The Fellowship of the Ring (2001), The Two Towers (2002) en The Return of the King (2003) is het ondertussen al twintig jaar geleden dat iedereen in de ban was van de The Lord of the Rings-trilogie. Toch is het nog steeds een van de meest succesvolle filmfranchises ooit met een total box office van bijna 3 miljard euro. Daarnaast wisten de films ook 30 Oscarnominaties te krijgen, waarvan ze er 17 verzilverden.

En hoewel de films ondertussen allemaal te vinden zijn op streamingdiensten, gaat er toch niets boven een bioscoopbeleving. Dat dacht Kinepolis dus ook, want op 2 december brengen ze de originele trilogie nog eens naar het grote scherm. Naast de originele The Lord of the Rings-films is er natuurlijk ook nog de The Hobbit-trilogie. Die wordt bij deze editie niet opgenomen in de marathon. Naast de films deed in 2021 ook de spin-offreeks Rings of Power zijn intrede. Die is nog steeds te bekijken op Prime Video.

Tickets voor de Lord of the Rings Marathon zijn vanaf 19 oktober verkrijgbaar.

Meer
Lees meer...