Veel klachten over oververhitting van nieuwe iPhone 15

Er duiken steeds meer klachten op over oververhitting van iPhone 15-toestellen, het nieuwste model van Apple. De oorzaak van het probleem is niet direct duidelijk, want de oververhitting lijkt zich bij alle versies van de iPhone 15-serie voor te doen.

In het nieuws: De lancering van de iPhone 15 (Plus) en iPhone 15 Pro (Max) is niet zonder problemen verlopen. Die toestellen zijn sinds vorige week te koop, maar de voorbije dagen regende het klachten. Het vaakst voorkomende probleem blijkt te gaan over oververhitting van de nieuwe smartphones. Die zouden in sommige gevallen zelfs zo warm worden dat je ze nauwelijks nog kan vasthouden.

Wat is er aan de hand?

  • Het probleem van de oververhitting bij de iPhone 15 doet zich op heel veel verschillende momenten voor. Vaak gaat het hierbij om zaken waar Apple juist promotie voor gemaakt heeft. Zo zou het toestel warm worden als er langdurig op gegamed wordt. Dat is best vervelend aangezien Apple zijn iPhone 15 Pro omschreef als “de beste draagbare gameconsole”. Ook snelladen blijkt bij velen problemen te geven, net op het moment dat Apple voor het eerst de USB C-laders heeft geïntegreerd in de iPhone.
  • De oververhitting zou nadelige gevolgen hebben op de prestaties van de iPhone. Bepaalde testen wezen uit dat de iPhone 15 zo’n 25 procent minder goed presteert als hij te warm krijgt. Waarschijnlijk gaat het hierbij om een ingebouwde veiligheidsmaatregel die schade door de hitte moet voorkomen.
  • Het is momenteel nog onduidelijk waarom zoveel iPhone 15-toestellen last hebben van oververhitting. Volgens sommige experts heeft het vooral te maken met het feit dat de opgestapelde hitte moeilijk weg kan. Dat smartphones warm krijgen bij intens gebruik is op zich logisch, maar als die warmte snel weg kan, merk je daar weinig van.

Valt het probleem op te lossen? Voor een definitieve oplossing van het oververhittingsprobleem is het wachten tot Apple een update lanceert voor iOS 17. De kans bestaat wel dat ze zich genoodzaakt zien om de prestaties van het toestel iets terug te schroeven als er geen andere oplossing gevonden wordt.

Meer
Lees meer...