‘Klopjacht’-deelnemer opvallend positief na arrestatie: “Chapeau voor die mannen”

Het tweede seizoen van Klopjacht is ondertussen al zes afleveringen ver. En daarin groeide Lothar uit tot de publiekslieveling van het seizoen. De jonge militair was de speurders keer op keer te slim af en dat deed hij niet door uitgewerkt plannen uit te voeren, maar wel door letterlijk weg te lopen en zich te verstoppen. Maar gisteren kwam zijn vlucht dan toch tot een einde. Al neemt hij het heel sportief op.

Na een vruchteloze week voor de speurders in Klopjacht, wisten ze gisteren opnieuw deelnemers op te pakken. Het ging daarbij om de vrienden Mike en Stef en Lothar, die al sinds dag één zonder z’n mama op de vlucht was. Hij was dé prioriteit voor de speurders omdat hij tot twee keer toe uit hun vingers wist te glippen. Maar de derde keer werd voor de speurders de goede keer.

Lothar

Al op de eerste dag kwamen de speurders tot op enkele meters van Lothar. Toen hij bij een verlaten woning met zijn moeder Anja aan het eten was, werden ze gespot door de speurders. Daarbij werd zijn moeder opgepakt, maar wist militair Lothar te ontsnappen door de bossen in te vluchten.

Enkele dagen later bracht Lothar, die toen al dagenlang alleen op de vlucht was, een bezoekje aan z’n grootouders. Maar ook toen zaten de speurders hem op de hielen en arriveerden ze enkele minuten na Lothar ter plaatse. Toen hij daarna ook z’n vriendin een bezoekje bracht, wist hij opnieuw te vluchten door de velden toen de speurders arriveerden. Maar een telefoontje aan een van z’n Strava-vrienden, die hem zou oppikken aan een sporthal werd hem nu fataal.

“Chapeau”

Nadat de speurders nog even achter Lothar aan moesten lopen, werd hij uiteindelijk toch gevat. Tot groot plezier van de speurders voor wie Lothar al dagenlang hun prioriteit was, na de meerdere mislukte pogingen om hem te vatten. Maar ook Lothar zelf neemt het sportief op.

Net na zijn arrestatie sprak hij voor de camera. Die beelden heeft Play4 nu vrijgegeven. “Ik voel me goed. Het was leuk dat ze allemaal achter me aan zaten. Ik vond het echt fijn. Het was echt een hele ervaring en ik ben superblij om die mensen nu ook eens echt te zien. Ik ben echt content dat ze allemaal naar mij aan het zoeken waren. Dat toonde toch dat ik belangrijk was, of een ‘moeilijke’ in het spel.”

Uiteraard had Lothar liever ook het einde gehaald. “Ik vind het echt jammer dat ik gepakt ben. Ik had echt graag de laatste dag gehaald. Maar zo zie je ook maar dat ze hun job echt f*cking goed doen. Chapeau voor die mannen.” Hij weet ook al wat hij gaat doen als hij opnieuw rustig (en zonder opgejaagd te worden door de speurders) thuis kan zitten. “Genieten van een pasta, pizza en een pintje of zo. Vooral die pasta, daar ben ik echt al tien dagen over aan het zagen. Dus pasta zit er sowieso in. En een goeie frisse pint, een Karmeliet of zo, dat is het belangrijkste. Ik ben blij dat ik aan het programma meegedaan heb. Twee keer ontsnapt, dat kunnen ze mij niet meer afpakken.”

Bekijk de extra beelden:

Klopjacht is elke zondag om 19.55 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be.

Meer
Lees meer...