‘Klopjacht’: Deelnemer laat QR-code tatoeëren met contactgegevens

Vorige week ging het nieuwe seizoen van Klopjacht van start. Daarin sloegen veertien nieuwe kandidaten op de vlucht. Tijdens de eerste aflevering werd de eerste vluchter al meteen in de boeien geslagen, maar de andere kandidaten gaan soms wel héél ver om aan de speurders te onstnappen.

In Klopjacht moeten gewone Vlamingen proberen 400 uur uit de handen blijven van een team topspeurders. Als ze er op het einde in slagen om het extractiepunt te bereiken zonder gepakt te worden, maken ze kans op een geldprijs. De enige voorwaarde daarbij is dat ze in België blijven.

QR-code

Ondertussen is het derde seizoen van de reeks van start gegaan. Vorige week zag de kijker hoe de nieuwe deelnemers in Antwerpen werden gedropt en hoe de meesten daar al snel weg geraakten. Dat was buiten Polle gerekend, want hij verstopte zichzelf in de natuur. Toch was dat lang niet veilig genoeg, want hij werd na enkele uren al meteen gevat.

Voor de anderen gaat de reis voort. Terwijl de meesten zich richting het thuisfront bewegen, kozen cafébazin Katrien en vaste klant Yves voor een andere aanpak. Zij trokken meteen naar de Ardennen, waar ze gingen barbecueën met vrienden. De speurders besloten hen gerust te laten, maar toch zullen ze op een bepaald moment moeten terugkeren naar Vlaanderen.

Om hun netwerk makkelijk te kunnen aanspreken heeft het duo, en vooral Katrien, een manier gevonden om altijd en overal alle nummers bij zich te hebben. Dat deed ze door een QR-code op haar been te tatoeëren die linkt naar een geheime chatgroep.

Klopjacht is elke zondag om 21 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...