‘Knives Out 3’: Fans hebben al theorie over wie de moordenaar zal spelen

Het nieuws over de nieuwste Knives Out-film komt de laatste week als bakken uit de lucht. Vorige week maakte Netflix bekend dat de film officieel Knives Out: Wake Up Dead Man zal heten en ondertussen is er ook al een groot deel van de cast bekend. Dat heeft fans doen nadenken en daarbij zijn sommigen zelfs al zeker van de moordenaar.

Dit artikel bevat spoilers uit de eerste twee Knives Out-films.

De allereerste Knives Out kwam er in 2019. Dan maakten fans voor het eerst kennis met de iconische detective Benoit Blanc (Daniel Craig). Drie jaar later, in 2022, verscheen Glass Onion: A Knives Out Mystery. Ook die film was opnieuw een groot succes.

Ondertussen kijken fans uit naar de derde film. Daar kwam lang geen nieuws over, maar afgelopen weekend maakte regisseur Rian Johnson eindelijk de titel bekend: Wake Up Dead Man. Daarnaast bevestigde Netflix ook dat de film in 2025 zal verschijnen.

Sterrencast

Enkele dagen later maakte Netflix ook de eerste namen in de cast bekend. In eerste instantie ging het om acteurs Cailee Spaeny (PriscillaCivil War) en Josh O’Connor (Challengers). Maar nog geen dag later werd ook acteur Andrew Scott (Fleabag) aan die lijst toegevoegd. Ook Glenn Close (Fatal Attraction), Mila Kunis (That 70’s Show) en Kerry Washington (Scandal) zullen te zien zijn.

Op dat moment begonnen de eerste theorieën onder de fans al vorm te krijgen. Maar toch ging de bal pas echt aan het rollen als ook acteur Jeremy Renner (Hawkeye) werd aangekondigd.

Theorie

De eerste film uit 2019 speelde zich af in tijdens een familiebijeenkomst van schrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer). Daar bleek dat het uiteindelijk het personage Hugh Ransom Drysdale was die verantwoordelijk was voor de dood van Thrombey. De tweede film, Glass Onion: A Knives Out Mystery, speelde zich dan weer af op een eiland. In die film was het miljonair Miles Bron die achter de moord op Andi zat.

In eerste instantie niets opvallends, maar fans merkten op dat beide moordenaars werden gespeeld door acteurs die ooit al meededen in films binnen het Marvel Cinematic Universe. De rol van Hugh Drysdale in Knives Out was namelijk voor Chris Evans (Captain America) en Miles Bron werd gespeeld door Edward Norton (The Incredible Hulk).

Om die reden zijn fans er nu dus van overtuigd dat het personage van Jeremy Renner in de derde film de slechterik zal spelen. Renner speelt namelijk al jaren de rol van Hawkeye in het MCU.

Meer
Lees meer...