Komaan Veerle, deze sterren stonden ook met blokjes op de rode loper

Nu de Oscarnominatie voor The Broken Circle Breakdown binnen is, heeft hoofdrolspeelster Veerle Baetens beslist om haar blokjes tijdelijk te laten verwijderen tegen de uitreiking op 2 maart.  “Als ze me willen zien zoals ik ben, moeten de blokjes eraf. Het vervormt mijn mond wel degelijk een beetje.” Orthodontisten smeken de actrice om haar beugel te houden en zo een statement te maken, zo schrijft De Standaard. Veerle zou alvast niet de eerste geweest zijn die op de rode loper opduikt met blokjes. Deze wereldsterren gingen haar voor.

1.Faith Hill

Getty images

Wat een verrassing vorig jaar op de Grammy’s toen zangeres Faith Hill plots met blokjes aan haar tanden verscheen. De reacties waren enorm, maar bijna uitsluitend positief, waarop de 46-jarige Hill op Twitter een boodschap achterliet aan haar fans: “Wear your braces proudly!” Gehoord, Veerle?

2. Tom Cruise

Getty images

In 2002 liet de toen 40-jarige Tom Cruise zijn wereldberoemde glimlach enkele maanden onder handen nemen door een orthodontist. Ondanks de zo goed als onzichtbare materie, kon hij zijn beugel niet verbergen tijdens de première van Minority Report op 26 juni.

3. Nicolas Cage

Getty images

“Ik zit tussen twee filmopnames, het ideale moment om ze aan te brengen”, vertelde Nicolas Cage in 2003 over zijn zilverkleurige blokjes. De toen 39-jarige acteur werd op het gevoelige plaatje vastgelegd met een beugel op zijn ondertanden tijdens de uitreiking van de Annual Writers Guild Awards. 

4. Gwen Stefani

Getty images

“Ik wilde altijd al blokjes”, bekende Gwen Stefani over haar beugel. “Zodra ik het me kon veroorloven, heb ik ze laten aanbrengen.” En zo bombardeerde de No Doubt-zangeres in 1999 de ijzerdraadjes tot een ware fashion must have

5. Beyoncé

Beyoncé is zowat de meest perfecte vrouw op aarde. Een grote verrassing is het niet dat de diva de blokjes eigenlijk nooit echt nodig had. Toch dook ze in 2011 plots op met een beugel, en dit om haar tienerfans een hart onder de riem te steken: “Faces with braces still have grins that wins!” Als queen Bey het zegt…

6. Faye Dunaway

Getty images

Op 61-jarige leeftijd besloot Oscarwinnares Faye Dunaway haar glamoureuze look nieuw leven in te blazen. Beginnen deed de actrice met haar glimlach: “Op een bepaald punt begin je je tanden te verwaarlozen, maar het is tijd om er iets aan te doen”, sprak ze toen, waarna ze grapte: “Trouwens, Tom Cruise draagt ze ook, ik ben helemaal in de mode!”

7. Emma Watson

Getty images

“Ik had een verschrikkelijke huid, moest opeens blokjes dragen en mijn gewicht schommelde tussen maatje 34 en 38. Als je opgroeit, verandert je lichaam voortdurend. Het heeft tijd nodig om in evenwicht te komen”, vertelde Emma Watson openhartig over haar pubertijd. Acht jaar later is de Harry Potter-ster ongetwijfeld dolblij dat ze de iets minder fijne momenten heeft overwonnen, want sinds haar beugel is verdwenen, verschijnt de 23-jarige actrice op de rode loper met de perfecte Hollywoodglimlach.  

8. Katy Perry

Getty images

Niet meteen uit medische overwegingen, maar vorig jaar palmde Katy Perry de rode loper van de MTV VMA’s in met opvallende, kleurrijke blokjes aan haar tanden.

Het was niet de eerste keer dat de Roar-zangeres haar gebit ‘versierde’, ook in de videoclip van Last Friday Night draagt haar alter ego Kathy Beth Terry een grote beugel:

Wat de reden ook is voor je beugel, keep on smiling!

Meer
Lees meer...