Kortfilm ‘Spider Verse’ verschijnt woensdag op YouTube: Spider-Man met mentale problemen

De korte animatiefilm The Spider Within: A Spider-Verse Story wordt binnenkort uitgebracht door Sony Pictures Animation. In de film worden de mentale gezondheidsaspecten van de iconische superheld verkend. De kortfilm zal op woensdag 27 maart verschijnen op het YouTube-kanaal van Sony Pictures, zo meldt Variety.

De digitale release is een samenwerking met het Kevin Love Fonds en maakt deel uit van een nieuwe campagne genaamd The Hero Within. De campagne nodigt studenten uit om hun eigen verhaal te delen over het bewustzijn rond mentale gezondheid.

De première staat gepland op 27 maart 2024 op het officiële YouTube-kanaal van Sony Pictures. De film richt zich op de mentale problemen die Miles Morales ervaart. “Mijn hoop voor de korte film zou zijn dat iedereen, vooral jonge mensen, begrijpt dat hun gevoelens terecht zijn en dat ze hierin niet alleen staan”, vertelde de oprichter van het Kevin Love Fonds.

Mentale gezondheid

Het verhaal duikt dieper in de psyche van Miles Morales, waarbij de tol wordt onderzocht die zijn dubbele identiteit als Spider-Man oplegt aan zijn mentaal welzijn. Miles worstelt met angst en paniekaanvallen terwijl hij tegelijkertijd de wereld moet redden.

“Vaak beseffen we niet alles wat we hebben doorgemaakt totdat ons eigen lichaam ons dwingt om ons bewust te worden van zijn ervaringen. Mijn bedoeling is dat The Spider Within diepere gesprekken tussen vrienden en familie kan aanmoedigen over hun eigen mentale gezondheid”, zegt Jarelle Dampier, regisseur van The Spider Within.

Miles Morales

Het personage Miles Morales werd populair door de film Spider-Man: Into The Spider-Verse uit 2018. In die film moet Morales de rol van Spider-Man op zich nemen en ontmoet hij verschillende andere Spider-Mans uit andere universums. De eerste film won een Oscar en dus kon een vervolg niet uitblijven.

Dat vervolg kwam er in 2023 met Spider-Man: Across The Spider-Verse. De film neemt ons mee doorheen een multiverse, waardoor we ook verschillende nieuwe Spider-Man-varianten leren kennen. Nu is het dus wachten tot woensdag op de kortfilm The Spider Within.

Meer
Lees meer...