Miles Morales’ Spider-Man krijgt live action-remake

Na de release van de animatiefilm Spider-Man: Across The Spider-Verse, is er sprake van een live action-remake van Miles Morales’ Spider-Man. Dat vertelt producer Amy Pascal van Sony Pictures. Fans vragen al langer om een ‘echte’ versie van de superheld en nu lijkt die er dus ook eindelijk te komen.

Spider-Man blijft een van de populairste superhelden ooit. Na het succes van de films met Tobey Maguire en Andrew Garfield maakte de superheld in 2018 officieel zijn intrede in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Daar wordt de rol gespeeld door Tom Holland.

Die voorgaande Spider-Mans luisteren naar de naam Peter Parker, maar in de Into The Spider-Verse-franchise gaat het om Miles Morales. Een live action-remake zou dan ook meteen betekenen dat er opnieuw een nieuwe acteur in de rol van Spider-Man zal kruipen.

Miles Morales

Het personage Miles Morales maakte zichzelf populair in Spider-Man: Into The Spider-Verse uit 2018. Daarin moet Morales, die Puerto-Ricaanse en Afrikaanse roots heeft, de rol van Spider-Man op zich nemen en ontmoet hij nog heel wat andere Spider-Mans uit andere universums, waaronder Spider-Gwen, Spider-Man Noir en Spider-Ham. De eerste film won een Oscar en kon een vervolg niet uitblijven.

Dat vervolg, Spider-Man: Across The Spider-Verse, is op dit moment te zien in de bioscoop. De film neemt ons mee doorheen een multiverse, waardoor we ook verschillende nieuwe Spider-Man-varianten leren kennen.

Live action

Omdat het personage en de voorbije films zo populair zijn bij fans, zou Sony Pictures op dit moment zelfs aan een live action-remake werken. Dat laat producer Amy Pascal, die al verantwoordelijk was voor meerdere projecten rond de superheld, weten in een interview met Variety. “Je zal er alles van zien, het gaat echt gebeuren”, vertelt ze daar.

Wanneer de opnames voor dat project starten en wie de hoofdrol zal spelen, valt af te wachten. Al waren er gisteren alvast verschillende fans die op Twitter hun topfavoriet naar voor schoven. Zo ook het officiële account van de scenaristen van de Netflixreeks Stranger Things. Zij postten een foto van acteur Caleb McLaughlin, die Lucas speelt, met bijschrift “May we suggest“. Die tweet telt ondertussen al meer dan 175.000 likes.

Meer
Lees meer...