Krijgt ‘Avatar: The Last Airbender’ een tweede seizoen op Netflix?

Sinds vorige week kan je op Netflix terecht voor de langverwachte remake Avatar: The Last Airbender. Deze remake is meteen een grote hit op de streamingdienst en dus hopen velen al op een tweede seizoen. Toch is het nog steeds wachten op de officiële bevestiging daarover van Netflix.

In 2018 onthulde Netflix voor het eerst zijn plannen voor een live-actionserie over Avatar: The Last Airbender. Nadat in 2010 een film over de populaire animatiereeks zwaar flopte, waren veel fans uiteraard enigszins sceptisch over deze plannen. Ook de Netflixversie Avatar: The Last Airbender kreeg uiteenlopende reviews, maar lijkt wel een groot succes. De eerste vier dagen kon de reeks al rekenen op 21,2 miljoen kijkers.

Die goede cijfers beloven het beste voor een eventueel tweede seizoen, al zal het waarschijnlijk nog even duren voor we daar een officiële bevestiging over krijgen. Het is bekend dat Netflix veel belang hecht aan blijven interesse voor hun content. Daarom zal de streamingdienst waarschijnlijk afwachten op Avatar: The Last Airbender ook de komende weken goede cijfers kan blijven voorleggen.

Tweede seizoen

Aangezien de originele reeks Avatar: The Last Airbender drie seizoenen telt, is er alvast genoeg verhaalstof voor nieuwe live-actionseizoenen. Zo volgde de Netflixreeks grotendeels Boek 1 van de originele reeks.

“Ik hoop absoluut op seizoen 2 en seizoen 3. Ik denk dat we dat allemaal heel graag willen voor deze show. Ik ben trots op wat we hebben gedaan voor seizoen 1, maar ik denk dat er ook zoveel is om naar uit te kijken”, vertelde Kiawentiio (Katara) vorig jaar nog in Elle.

Tijdsprong

Als Netflix effectief beslist om meer seizoenen te maken van Avatar: The Last Airbender zal het daarbij wel op één specifiek vlak moeten afwijken van de originele reeks. Die speelt zich namelijk volledig af in amper één jaar tijd. Omdat de hoofdrolspelers van de live-actionserie ouder zullen worden, zullen er daar wel tijdsprongen moeten gemaakt worden.

Avatar: The Last Airbender is volledig te bekijken op Netflix.

Meer
Lees meer...