‘Avatar: The Last Airbender’ neemt sterke start op Netflix in openingsweekend

Netflix heeft de eerste kijkcijfers bekendgemaakt van Avatar: The Last Airbender. De langverwachte live-actionremake van de gelijknamige animatieserie prijkt meteen helemaal bovenaan de ranglijsten en kan met 21,2 miljoen kijkers heel mooie cijfers voorleggen.

De animatiereeks Avatar: The Last Airbender – die liep van 2005 tot 2008 – is een van de best beoordeelde series ooit met een zeer trouwe fanclub. Na een geflopte film in 2010 onthulde Netflix in 2018 zijn plannen om een nieuwe poging te wagen om de reeks te herwerken tot een live-actionserie. Hoewel fans aanvankelijk heel sceptisch reageerden, lijkt deze remake van Avatar: The Last Airbender een succes.

Sterk begin

Netflix heeft zojuist de kijkcijfers bekendgemaakt van de eerste week van Avatar: The Last Airbender. Omdat de serie pas afgelopen donderdag gereleaset is, gaat hier maar om vier dagen. Toch prijkt Avatar: The Last Airbender helemaal bovenaan met 21,2 miljoen kijkers. Netflix verkrijgt dat cijfers door het totaal aantal kijkuren (153,4 miljoen) te delen door de tijdsduur van de volledige reeks (7 uur en 15 minuten).

Met dat totaal van 153,4 miljoen kijkuren haalt Avatar: The Last Airbender juist de top vijf van beste bekeken nieuwe series tijdens de eerste week op Netflix. Enkel Wednesday, Fool Me Once, Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story Dahmer en The Night Agent deden beter.

Tweede seizoen?

Deze goede cijfers beloven meteen ook het beste voor een mogelijk tweede seizoen van Avatar: The Last Airbender op Netflix. Zo doet de serie in zijn eerste week maar liefst 15 procent beter dan One Piece, die andere langverwachte live-actionremake van een populaire animatieserie. Het zal echter zaak worden om die goede cijfers enkele weken aan te houden en bovenaan de ranking te blijven staan.

Avatar: The Last Airbender is volledig te bekijken op Netflix.

Meer
Lees meer...