‘Fool Me Once’ duikt top tien in best bekeken Engelstalige serie ooit op Netflix

Fool Me Once op Netflix blijft scoren. De reeks, die gebaseerd is op een boek van successchrijver Harlan Coben, is zelfs de top tien binnengekomen van best bekeken Engelstalige series ooit op Netflix.

Netflix heeft nog maar eens een hit te pakken. Het gaat deze keer om de achtdelige Britse miniserie Fool Me Once. Die reeks is sinds 1 januari 2024 te bekijken op de streamingdienst en wist al heel wat kijkers te boeien. Hoewel de recensies over Fool Me Once zeker niet allemaal positief zijn, wordt de miniserie wel massaal bekeken.

Negende plaats

Fool Me Once wist ondertussen in totaal al 84,9 miljoen views te verzamelen. Netflix berekent dat aantal op basis van het totaal aantal uren dat er naar de reeks is gekeken, gedeeld door het aantal uren dat de reeks duurt. Met die bijna 85 miljoen views wipt Fool Me Once over het eerste seizoen van The Witcher naar de negende plaats in de all-timeranking.

Als Fool Me Once ook de komende weken blijft scoren, kan het mogelijk nog iets stijgen op de ranking. De reeks heeft namelijk seizoen 2 van Bridgerton (93,8 miljoen views), seizoen 3 van Stranger Things (94,8 miljoen views) en het eerste seizoen van The Night Agent (98,2 miljoen views) binnen bereik. Helemaal bovenaan bij de Engelstalige reeksen prijkt nog altijd – met voorsprong – het eerste seizoen van Wednesday met 252,1 miljoen views. Als we ook de anderstalige series meetellen doet Squid Game met 265,2 miljoen views zelfs nog iets beter.

Harlan Coben

Fool Me Once volgt Maya Stern (Michelle Keegan), wiens echtgenoot Joe Burkett (Richard Armitage) vermoord wordt. Maar wanneer ze een camera installeert in de kamer van haar dochtertje duikt op de beelden plots haar overleden man op. Maya begint te twijfelen of haar man wel echt overleden is en schakelt de hulp in van detective Sami Kierce (Adeel Akhtar), die ook zelf geheimen met zich meedraagt. Ondertussen zijn ook Maya’s nicht en neef Abby en Daniel op zoek naar antwoorden over de moord op hun moeder enkele maanden eerder, waarbij er mogelijk een link is met de dood (of gefakete dood) van Joe.

De reeks is gebaseerd op een van de boeken van de Amerikaanse auteur Harlan Coben. Enkele jaren geleden sloot Netflix met hem een deal af op veertien van zijn romans te verfilmen. Dat resulteerde ondertussen al in de series The StrangerThe WoodsThe InnocentGone For Good en Stay Close. Momenteel wordt er nog gewerkt aan twee nieuwe verfilmingen: Missing You en Run Away.

Meer
Lees meer...