Netflix werkt na ‘Fool Me Once’ meteen aan nog twee series gebaseerd op boeken van Harlan Coben

Netflix heeft op dit moment een hit te pakken met de thrillerreeks Fool Me Once. De reeks, gebaseerd op de gelijknamige roman van Harlan Coben, verscheen op maandag 1 januari 2024 en staat nog steeds bovenaan in de top 10 van populairste Engelstalige series op de streamingdienst. Daardoor heeft Netflix nu al groen licht gegeven voor nog twee limited series die gebaseerd zijn op boeken van auteur Harlan Coben.

De populairste Netflixreeks van het moment is de thriller Fool Me Once. De limited series verscheen op maandag 1 januari op Netflix en werd in z’n eerste twee weken al meer dan 61 miljoen keer bekeken. Fans van de reeks krijgen daardoor al meteen twee nieuwe titels om naar uit te kijken.

Fool Me Once

Fool Me Once volgt Maya Stern (Michelle Keegan), wiens echtgenoot Joe Burkett (Richard Armitage) vermoord wordt. Maar wanneer ze een camera installeert in de kamer van haar dochtertje duikt op de beelden plots haar overleden man op. Maya begint te twijfelen of haar man wel echt overleden is en schakelt de hulp in van detective Sami Kierce (Adeel Akhtar), die ook zelf geheimen met zich meedraagt. Ondertussen zijn ook Maya’s nicht en neef Abby en Daniel op zoek naar antwoorden over de moord op hun moeder enkele maanden eerder, waarbij er mogelijk een link is met de dood (of gefakete dood) van Joe.

De hoofdrol in Fool Me Once wordt gespeeld door Michelle Keegan (Coronation StreetOur Girl). Daarnaast zijn ook Richard Armitage (The HobbitHannibal), Adeel Akhtar (Enola HolmesSweet Tooth) en Joanna Lumley (Absolutely FabulousElla Enchanted) te zien in de reeks. De serie is sinds 1 januari te vinden op Netflix en groeide uit tot de populairste Engelstalige reeks van het moment. Ook in ons land staat Fool Me Once nog steeds op de tweede plaats in de top 10 met de populairste reeksen op Netflix.

Harlan Coben

Fool Me Once maakt deel uit van de deal die Netflix sloot met de Amerikaanse auteur Harlan Coben. Daarbij zou de streamingdienst veertien van zijn romans verfilmen. Enkele daarvan zijn de afgelopen jaren al verschenen. Het gaat daarbij om de series The StrangerThe WoodsThe InnocentGone For Good, Stay Close en recent dus Fool Me Once.

Door het succes van die laatste heeft Netflix nu al de komst van de twee volgende series aangekondigd. Het gaat daarbij om Missing You en Run Away. De productie van Missing You zou daarbij al in de lente van dit jaar van start gaan.

Bekijk hier nog eens de trailer voor Fool Me Once:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...