‘Stranger Things 5’ komt eraan: eerste lezingen begonnen, opnames volgende maand van start

Op het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things is het nog minstens twee jaar wachten. Toch zullen de opnames heel binnenkort van start gaan. Normaal gezien zouden die opnames in 2023 al van start gaan, maar door de stakingen in Hollywood werden die uitgesteld. Ondertussen lieten de Duffer Brothers weten dat de productie in januari eindelijk van start zal gaan.

Het eerste seizoen van Stranger Things dateert ondertussen al van 2016. Het tweede en derde seizoen volgden in 2017 en 2019. Op het vierde seizoen was het dan weer wachten tot 2022. Het vijfde seizoen van Stranger Things zal nog een tijdje op zich laten wachten, toch begint er meer en meer bekend te raken over het nieuwe seizoen.

Zo lieten de Duffer Brothers al weten dat de afleveringen qua sfeer terug zouden grijpen naar het eerste seizoen en maakte Netflix enkele maanden geleden bekend dat actrice Linda Hamilton de cast vervoegt. Daarnaast hebben ook al enkele acteurs zich uitgelaten over hun wensen voor de personages en zijn anderen dan weer klaar voor een nieuw avontuur.

Seizoen 5

Wat er precies staat te gebeuren in dat laatste seizoen, is dus nog een groot vraagteken. Op het einde van het vorige seizoen zagen we hoe Hawkins aan het branden was en hoe het zelfs leek alsof sommige delen afstierven. Daarnaast leek ook Will (Noah Schnapp), waarmee het hele avontuur eigenlijk begon, opnieuw slachtoffer te worden van het kwaad.

Welke invloed dat zal hebben op het verhaal en of Vecna ook de andere personages nog in zijn macht zal krijgen, valt af te wachten. Al lijkt het wel duidelijk dat acteur Noah Schnapp in het volgende seizoen opnieuw een grote rol zal krijgen. Dat is iets waar veel fans niet akkoord mee gaan. Schnapp kwam eerder namelijk onder vuur te liggen door enkele zionistische uitspraken.

Productie begint

Toch zou de volledige cast ondertussen al aanwezig zijn in Atlanta, Georgia en zouden de eerste table reads al hebben plaatsgevonden. Dat meldt Deadline. Daarbij gaat de cast rond de tafel zitten om samen de scripts door te nemen. Zij weten dus al wat er staat te gebeuren.

De opnames zouden officieel beginnen in januari en zullen ongeveer een volledig jaar in beslag nemen. Wanneer we het nieuwe seizoen mogen verwachten, is nog niet bekend. Maar de kans is groot dat de release pas voor 2025 of zelfs 2026 zal zijn. Dat het laatste seizoen acht afleveringen zal tellen, weten we wel al.

Meer
Lees meer...