Nirvana-bassist vol lof over Trump: Twitteraccount ondertussen verwijderd

Krist Novoselic, in een vorig leven de bassist van de legendarische rockgroep Nirvana, sprak op zijn Facebookpagina vol lof over de meest recente speech van Donald Trump. Daarin dreigde de Amerikaanse president ermee om het leger in te zetten tegen de protesten als de gouverneurs en burgemeesters niet strenger optreden. De 90s-rockster werd net niet levend gefileerd door zijn volgers en zette niet veel later zijn Facebook-account op privé. Bovendien verwijderde hij zijn Twitteraccount.

Vorige week braken in de VS hevige protesten uit nadat de zwarte George Floyd vermoord was door een politieagent. President Trump dreigde er pas nog mee dat hij “alle federale middelen, zowel burgerlijk als militair, zou mobiliseren om de rellen en plunderingen te stoppen”. Bij één van die rellen kwam sindsdien al een andere politieagent om, hij werd in het hoofd geschoten.

“Sterk en direct”

Krist Novoselic schreef op Facebook dat hij er geen voorstander van was dat Trump het Amerikaanse leger zou inzetten, maar noemde de toon van de speech “sterk en direct”. “Ik weet dat velen hem niet kunnen uitstaan, maar Trump zijn speech was indrukwekkend”, schreef de voormalige Nirvana-bassist.

“De meeste Amerikanen willen vrede in hun gemeenschappen, en de president Trump sprak dit verlangen uit”, ging hij verder. “Ongeacht de juridische kant die weinigen begrijpen: Trump zei dat hij het geweld zou stoppen, en dat resoneert bij velen.”

Progressieve Nirvana-erfenis

Novoselic kreeg dan ook de wind van voren van zijn volgers. Hierna zette hij het account, waar de post op geplaatst werd, privé. De screenshots gingen echter viraal op Twitter. De overleden Nirvana-frontman Kurt Cobain liet er een zeer progressieve ideologie op na en dat is ook bij het gros van zijn fans nog steeds het geval. 

Bovendien was de bassist na zijn muziekcarrière even actief als progressieve politicus en stond hij bekend als een voorstander van vreedzame betogingen en de Black Lives Matter-kwestie. 

Novoselic trok daarop zijn staart in. “Mensen, ga naar huis en laten we bouwen aan de toekomst. Er is nog veel werk. Goedenacht, ik heb genoeg van deze sociale-mediawoede, een netwerk dat door grote bedrijven en kapitalisme wordt beheerd”, schreef hij op Twitter. Daarna verwijderde hij zijn account.

Meer
Lees meer...