‘Kung Fu Panda 4’ komt er officieel aan en krijgt releasedatum

Er komt een vierde Kung Fu Panda. Dat maakte Universal Pictures gisteren bekend. Kung Fu Panda scoort al sinds 2008 gigantisch goed bij het publiek en aan de box office. De nieuwe film zou in 2024 uitkomen en acteur Jack Black zal opnieuw de stem van hoofdpersonage Po inspreken.

Het is ondertussen zes jaar geleden dat Kung Fu Panda 3 uitkwam, maar binnen twee jaar kunnen we opnieuw genieten van Po en co. Er was al een tijdje sprake van een vierde Kung Fu Panda-film, maar nu is de komst van de film ook officieel bevestigd. Universal liet weten dat Kung Fu Panda 4 op 8 maart 2024 zou uitkomen, maar een regisseur voor het project is er nog niet.

Succes

Het succes van de Kung Fu Panda-franchise begon in 2008. Toen kwam de allereerste film over de panda Po en zijn liefde voor de Oosterse gevechtssport uit. De film werd genomineerd voor een Oscar en kende uiteindelijk nog twee sequels in 2011 en 2016. De drie projecten zorgden samen voor een opbrengst van 1,8 miljard dollar (zo’n 1,7 miljard euro).

Naast de films breidde het Kung Fu Panda-universum ook nog verder uit naar videogames, tv-series, merchandise, shows, … En nu komt er dus nog een film bij. Hoewel er nog geen start- of releasedatum bekend is, liet Universal toch al weten dat het mikt op een release in 2024.

Kung Fu Panda

Kung Fu Panda volgt Po, een luie panda die stiekem droomt van een carrière in de Kung Fu. Wanneer er plots een schurk opduikt, wordt Po verplicht om zijn droom te beginnen najagen. In de twee sequels duikt er steeds weer nieuw gevaar op en moet Po de panda’s en andere wezens zien te beschermen van het kwaad. Over wat de vierde film precies zal gaan, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...