Nieuw te streamen deze week: laatste deel ‘Better Call Saul’, nieuwe reeksen ‘Tell Me Your Secrets’, ‘Bonnie en Clyde’ en recente films ‘Last Night In Soho’ en ‘Madres Paralelas’

Er komen bloedhete dagen aan en dan lijkt wegzakken in de zetel ons de enige haalbare activiteit. Gelukkig laten de streamingdiensten het ook deze week weer niet afweten met nieuwe afleveringen van onder andere Better Call Saul en een aantal nieuwe reeksen. En op Streamz hebben ze gebruik gemaakt van de feestdag van de Vlaamse gemeenschap om een aantal films van bij ons in de schijnwerpers te zetten.

Series

Eerder deze week werden de nominaties voor de Emmy Awards bekend gemaakt en er was liefde te bemerken voor Better Call Saul, en dan vooral de acteerprestaties van Bob Odenkirk en Rhea Seehorn. De meest recente afleveringen van Better Call Saul worden langs alle kanten bejubeld, maar toch komt het einde van deze succesreeks ontegensprekelijk dichterbij met dit tweede deel van het zesde en laatste seizoen. We krijgen dus eindelijk te weten wat het lot is van Kim Wexler, het personage waarvoor Rhea Seehorn voor een Emmy Award genomineerd werd, maar dat nooit te zien was in Breaking Bad. En dan is er ook nog de aangekondigde terugkeer van Walter White en Jesse Pinkman. Showrunner Peter Gould noemt dit seizoen het meest ambitieuze, het meest verrassende én het meest hartverscheurende van de hele reeks. Elke dinsdag verschijnt een nieuwe aflevering, tot het einde dan toch daar zal zijn.

Maar er zijn ook gloednieuwe reeksen, zoals Tell Me Your Secrets op Streamz. De reeks volgt een drietal personages met elk een mysterieus en verontrustend verleden. We krijgen meer inkijk in het leven van een jonge vrouw die ooit in de ogen van een gevaarlijke moordenaar keek, een voormalig seriemoordenaar die wanhopig op zoek was naar verlossing, en een rouwende moeder die geobsedeerd was door het vinden van haar vermiste dochter. Hoe dichterbij we komen, hoe duisterder de waarheid blijkt te zijn en hoe dunner ook de scheidingslijn tussen dader en slachtoffer wordt.

Van het Nederlandse Videoland die ook Mocro Mafia aan Streamz aanbieden is er nu de nieuwe Nederlandse reeks Bonnie & Clyde. Daarin maken we kennis met Esra Kaplan, een vrouw die na een dramatisch verlofbezoek aan haar Turkse familie besluit om niet terug te keren naar de gevangenis. In plaats daarvan slaat ze samen met haar vriend Greg Driessen op de vlucht. Voor het eerst in hun levens voelen Esra en Greg zich vrij van alles en iedereen, maar al snel stapelen de delicten zich van kwaad tot erger op en komen ze als de ‘Bonnie en Clyde van de Lage Landen’ bekend te staan.

Voor wie geen genoeg krijgt van de fijne animatiereeks Solar Opposites: voor 2023 is een vierde seizoen aangekondigd. Maar eerst moeten we dus nog door de derde reeks, nu toegevoegd aan Disney+. De reeks draait om een familie van buitenaardse wezens die neerstorten op aarde en zich moeten zien te integreren in Midden-Amerika. Maar aan het begin van dit seizoen blijkt het ruimteschip gerepareerd en gaan onze vrienden weer de ruimte in. Drie afleveringen van het derde seizoen staan momenteel al op Disney+, de rest volgt op wekelijkse basis.

Tot slot heeft ook Netflix nog iets in de aanbieding, Resident Evil, een seriebewerking van de gekende reeks horrorfilms die op hun beurt gebaseerd waren op een reeks videogames. Resident Evil vertelt een verhaal over twee tijdlijnen: in de eerste tijdlijn worden de veertienjarige zusjes Jade en Billie Wesker verplaatst naar New Raccoon City. Het is geen liefde op het eerste zicht, maar hoe meer tijd ze daar doorbrengen, hoe meer ze beseffen dat de stad meer is dan het lijkt. De tweede tijdlijn speelt zich ruim tien jaar in de toekomst af: er zijn minder dan vijftien miljoen mensen op aarde, en meer dan zes miljard monsters. Jade, nu dertig, worstelt om te overleven in deze nieuwe wereld, terwijl de geheimen uit haar verleden haar blijven achtervolgen.

Tot slot nog eentje om de koters bezig te houden in die eindeloze zomervakantie; Kung Fu Panda: The Dragon Knight. Naast de drie officiële Kung Fu Panda-films – en een vierde in de maak – zijn er in de loop van de jaren ook al enkele specials en series ontwikkeld. De meest recente serie is op Netflix te vinden en bestaat uit 10 afleveringen waarin we Po volgen op een nieuwe missie. Onderweg komt hij Wandering Blade (Rita Ora) tegen die onderweg is om de wereld te redden van de ondergang, De wereld wordt namelijk bedreigd door een aantal mysterieuze wezels

Films

Naar de films dan, met Last Night In Soho op Streamz+. Deze prent van Edgar Wright, de regisseur van onder andere Baby Driver (2017), was één van de fijne verrassingen van het afgelopen najaar. We maken kennis met Eloise (Thomasin McKenzie) die gefascineerd is door de jaren zestig en de mode van het tijdperk. Eloise ontdekt dat ze door te dromen van die tijd zichzelf er ook opnieuw heen kan voeren. Daar ontmoet ze Sandie (Anya Taylor-Joy), een zelfverzekerde en sexy blondine die alles blijkt te zijn wat Eloise ook wil zijn. De impact van haar intense dromen vloeit al snel over in Eloises realiteit en droom wordt nachtmerrie. Net als in Baby Driver is de soundtrack om van te smullen.

Bij de release werd Where Is Anne Frank? wat ondergesneeuwd door de bijna gelijktijdige release van Mijn Beste Vriendin Anne Frank op Netflix, toch is de animatiefilm die nu op Streamz+ te zien is de betere van de twee. In de film volgen we Kitty, een vurige tiener die in de nabije toekomst wakker wordt in het huis van Anne Frank in Amsterdam. Ze begint aan een reis om Anne, van wie ze denkt dat ze nog leeft, terug te vinden in het Europa van vandaag.

Eveneens de moeite en ook al te vinden op Streamz+: Madres Paralelas, de meest recente film van de legendarische Spaanse regisseur Pedro Almodóvar. Daarin krijgen we het verhaal van twee moeders die op een bijzondere manier een band krijgen met elkaar nadat ze op dezelfde dag bevallen. Penélope Cruz en Milena Smit leveren uitstekend werk als de moeders van dienst.

Pas nog ontving Dakota Johnson lof voor haar prestatie in Cha Cha Real Smooth, een film die te zien is op AppleTV+ waar wij ook helemaal weg van waren. Maar het tij kan snel keren: de Jane Austen-verfilming Persuasion – te vinden op Netflix – waar dezelfde actrice de hoofdrol in speelt wordt internationaal neergehaald. Johnson speelt Anne Elliot, een eigenzinnige vrouw die bij haar snobistische familie woont. De Elliots staan op de rand van het faillissement. Met haar 27 lentes is Anne een ongehuwde dame die besluit om opnieuw contact te zoeken met Frederick Wentworth (Cosmo Jarvis). Hij is de man die ze ooit gedwongen moest afwijzen, maar met wie ze nu de liefde wil vinden.

Op even weinig enthousiasme wordt Fur Jojo onthaald, een Duitse Netflixfilm waarin ook al iemand op trouwen staat. Jojo en Paula zijn onafscheidelijke beste vriendinnen sinds hun kindertijd. In Berlijn genieten ze van hun leven als jonge alleenstaande vrouwen. Maar wanneer Jojo verliefd wordt op een jongeman uit haar geboortestad, stort Paula’s wereld in. Ze doet er vervolgens alles aan om Jojo ervan te weerhouden de grootste fout van haar leven te maken: trouwen.

Hij is er: op Disney+ kunnen we kijken naar The Bob’s Burgers Movie, een toevoeging bij de twaalf seizoenen die er al van de reeks op Disney+ staan. Hierin zorgt een gescheurde waterleiding voor een enorm gat in de grond vlak voor Bob’s Burgers, waardoor de ingang voor onbepaalde tijd wordt geblokkeerd. Hierdoor vallen de plannen van de Belchers voor een succesvolle zomer in duigen. Terwijl Bob en Linda zich inspannen om de zaak overeind te houden, proberen de kinderen een mysterie op te lossen dat het restaurant van hun familie kan redden.

Oudere films

Op Streamz hebben ze van de Vlaamse feestdag op maandag 11 juli gebruik gemaakt om de Vlaamse film wat extra in de verf te zetten. Naast De Buurtpolitie en FC De Kampioenen zijn in dat rijtje ook best mooie films te vinden. Zoals het mooie Cleo (2019) waarvoor zowel debuterende regisseur Eva Cools als de opkomende actrice Anna Franziska Jaeger bekroond werden op het Filmfestival van Rome, De Patrick (2019) van Tim Mielants dat een groot prijsbeest werd op het Filmfestival van Oostende, het bloedmooie Engel (2018) van Koen Mortier dat losjes gebaseerd werd op het leven van wielerlegende Frank Vandenbroecke en – het is immers koersseizoen – The Racer (2020) dat zich afspeelt in de Tour de France van 1998.

Vullen het rijtje verder aan: het charmante The Best Of Dorien B. (2019) waarin we kennis maken met Kim Snauwaert en ook Jelle De Beule eens op een andere manier aan het werk zien, Lukas (2018) waarin we Kevin Janssens en diens vroegere idool Jean-Claude Van Damme naast elkaar zien acteren en tot slot ook nog Hellhole (2019), een verhaal dat zich afspeelt in de nasleep van de terroristische aanslagen in Brussel.

Nog één oudere niet-Vlaamse film zouden we graag aanstippen, want ook Glory (1989) is op Streamz geland, een film die destijds goed was voor drie Oscars. Ook Denzel Washington won zijn eerste Oscar voor zijn bijrol in deze film die zich afspeelt in het Amerika van de 19e eeuw. Robert Gould Shaw (Matthew Broderick) is 23 en erg idealistisch wanneer hij dienst neemt. Tijdens de bloedige en chaotische slag van Antietam maakt dit gevoel plaats voor desillusie. Ontnuchterd keert hij naar huis terug, waar hij de leiding aangeboden krijgt van de 54ste infanterie van Massachusetts. Dit regiment bestaat enkel uit zwarten. Robert aanvaardt het bevel en rekruteert zijn oude klasgenoot Cabot Forbes om de manschappen op te leiden.

Docu & Reality

Het brein blijft fascineren en dus wordt er ook bij Netflix regelmatig een docureeks aan gewijdt. In de vierdelige reeks How To Change Your Mind buigen we ons over over de geschiedenis, het gebruik en het effect van psychedelica, waaronder lsd, psilocybine, MDMA en mescaline.

Netflix durft ons ook al eens de andere kant van de wereld te laten zien, zo ook in de vierdelige reeks Hurts Like Hell, uit Thailand. Door middel van verhalen gebaseerd op de realiteit schetst de reeks een beeld van de louche onderwereld van het ooit zo gerespecteerde thaiboxen. Door iedereen voor de camera te halen – van boksers tot gokkers en van critici tot promotors – krijgen we het verhaal van het illegaal gokcircuit en matchfixing.

Iets dichterbij kloppen we aan bij James May, ooit één van de presentatoren van Top Gear, maar vooral ook een man die doorheen de jaren is uitgegroeid tot een gerespecteerd reportagemaker. In het tweede seizoen van James May: Our Man In… trekt hij naar Italië om er de geschiedenis, het landschap, de industrie en de mensen te ontdekken en uit te zoeken of hij als Brit de geheimen van ‘la dolce vita’ kan ontdekken. Ook seizoen 1 is nog te zien op Amazon Prime Video, daarin probeerde May de Japanse cultuur te begrijpen.

En nog dichter bij huis kunnen we kijken naar Philippe Geubels. Streamz heeft een registratie te pakken gekregen van zijn speciaal voor het Nederlandse publiek samengestelde show Made In Belgium (2016), die bestaat uit de hoogtepunten van zijn voorbije twee theatershows, aangevuld met nieuw materiaal. De show vond plaats in het legendarische Theater Carré in Amsterdam.

Meer
Lees meer...