Laatste ‘Journaal’ van Martine Tanghe lokt meer dan 2 miljoen kijkers

Nieuwsanker Martine Tanghe heeft maandagavond om 19 uur op Eén voor het laatst Het Journaal gepresenteerd. Na een carrière van 42 jaar gaat de grande dame van de nieuwsdienst met pensioen. Haar laatste nieuwsuitzending lokte meer dan 2 miljoen kijkers.

Het was een emotionele avond gisteren op Eén. Om 19 uur presenteerde Martine Tanghe er voor het laatst Het Journaal. Tijdens de uitzending namen heel wat collega’s van haar al de tijd om haar uitgebreid te bedanken.

Kleinzoon Max en Jan Vertonghen

Maar na de uitzending werd Martine Tanghe pas echt in de bloemetjes gezet. Wim De Vilder bracht haar kleinzoon Max in de studio met een bos bloemen en sprak met het nieuwsanker over haar mooie carrière. Daarbij toonde Wim De Vilder ook filmpjes van collega’s, gewone mensen en zelfs Rode Duivel Jan Vertonghen, waarvan Martine stiekem grote fan is.

Ze kreeg daarnaast ook de taalonderderscheiding Grote Prijs Jan Wauters. Die prijs bekroont een mediapersoonlijkheid met een uitstekende taalbeheersing en een grote creativiteit. Die trofee werd haar virtueel uitgereikt door de weduwe van Jan Wauters en bestaat uit een beeld van een lezend meisje.

Record

Op sociale media was op voorhand opgeroepen om met zijn allen te kijken naar Het Journaal om 19 uur. Die oproep is massaal gevolgd, want maar liefst 2.002.000 kijkers zagen Martine Tanghe voor het laatst het nieuws voorlezen.

Dat is heel wat meer dan de 1,1 à 1,2 miljoen kijkers die normaal om 19 uur naar Het Journaal kijken. Het is zelfs het hoogste cijfers ooit voor het programma. Daarmee verbreekt Martine Tanghe het record van 30 oktober toen 1.624.000 mensen wilden weten of ons land al dan niet in lockdown ging.

Meer
Lees meer...