Fans denken dat Lady Gaga onzichtbaar schild gebruikt tegen dingen die op podium worden gegooid

Fans van Lady Gaga vermoeden dat de zangeres een opvallende manier gebruikt om ervoor te zorgen dat ze niets tegen haar aan geslingerd krijgt wanneer ze op een podium staat. In een video lijkt het namelijk alsof ze een onzichtbaar scherm heeft dat voorwerpen afweert. Toch lijken andere verklaringen aannemelijker.

Enkele dagen geleden verscheen een video online van een optreden van Lady Gaga. In de video is te zien hoe een voorwerp richting de zangeres vliegt, maar dan plots tegengehouden wordt. Op sociale media verschenen al meteen de wildste theorieën.

Onzichtbaar schild

Het gaat om een video die gemaakt werd tijdens het concert van Lady Gaga in Düsseldorf op 17 juli. In de video is te zien hoe de zangeres op het podium staat en er iets naar het podium gegooid wordt. Maar net voor het Lady Gaga kan raken, wordt het voorwerp tegengehouden. Lady Gaga-fan Andrin (@noah3020) deelde de video op Twitter met de boodschap: “BEVESTIGD: Lady Gaga heeft een onzichtbaar krachtveld dat haar beschermd tegen gevaarlijke objecten zoals je kan zien in de video”.

De video werd ondertussen al meer dan 4 miljoen keer bekeken en kreeg meer dan 100.000 likes. Omdat de video zo populair werd, moest Andrin zich verder verklaren. Daarbij maakte hij duidelijk dat de beelden niet bewerkt werden, maar dat hij ook beseft dat het niet echt gaat om een krachtveld. Maar wat is er dan wel aan de hand in de video?

Windmachine of een scrim

In de comments vinden we verschillende mogelijke verklaringen terug. Veel mensen denken daarbij dat het gaat om een windmachine die het voorwerp terugblaast.

Nog een andere fan denk dat het gaat om scrim. Dat is een soort doorzichtige stof die ook vaak gebruikt wordt in het theater. De stof is – bij het gebruik van de juiste belichting – onzichtbaar, maar kan wel voorwerpen tegenhouden die naar het podium gegooid worden.

Meer
Lees meer...