Lady Gaga spreekt over verkrachting door manager: maandenlang opgesloten en zwanger gedumpt op hoek van de straat

Lady Gaga (35) heeft in het Apple TV+-programma The Me You Can’t See gesproken over een verkrachting toen ze 19 jaar oud was. De manager die haar toen verkracht heeft, sloot haar maandenlang op en dumpte haar daarna op de hoek van de straat van haar ouders toen ze zwanger bleek.

Op Apple TV+ kan je vanaf vandaag kijken naar The Me You Can’t See. In dat programma bundelen prins Harry en Oprah Winfrey hun krachten om het stigma rond geestelijke gezondheid en mentaal welzijn te doorbreken. Dat doen ze onder andere met openhartige getuigenissen van heel wat bekende gasten.

Verkrachting

Eén van de gesprekspartners is actrice en zangeres Lady Gaga. Zij vertelt in The Me You Can’t See over een muziekproducer die haar verkrachtte toen ze 19 jaar oud was. In een interview met radiopresentator Howard Stern in 2014 had Lady Gaga al eens gesproken over die verkrachting, maar nu heeft ze meer uitleg gegeven over de gevolgen van die gebeurtenis.

“Ik zat maandenlang opgesloten in een studio. Hij verkrachtte me en zette me dan af op de hoek van de straat van het huis van mijn ouders toen ik zwanger was en moest overgeven en ziek was”, klinkt het.

Fibromyalgie

Na die verkrachting voelde Lady Gaga zich “psychisch totaal gebroken”. “Ik was jarenlang niet meer hetzelfde meisje”, legt ze uit. Die pijn bleef duren en de voorbije jaren werd duidelijk dat Gaga een posttraumatische stressstoornis had ontwikkeld. Daardoor lijdt ze nu ook aan fibromyalgie, een aandoening die pijn over het hele lichaam veroorzaakt.

“De manier waarop ik me voel als ik pijn heb, is hoe ik me voelde nadat ik was verkracht”, zegt ze in The Me You Can’t See. “Ik heb zoveel MRI’s en scans gehad. Ze vinden niets, maar je lichaam onthoudt het. Ik kon niets voelen. Ik distantieerde me. Het is alsof je brein offline gaat. Je weet niet waarom niemand anders paniekerig doet, maar je bent in een extreme staat van paranoia.”

“Nooit meer onder ogen zien”

De zangeres omschrijft haar genezing als een heel traag en moeilijk proces. Na maandenlange langzame vooruitgang te boeken, zorgden bepaalde triggers er vaak voor dat ze zich meteen weer heel slecht kon voelen. Toch heeft Lady Gaga geen plannen om haar verkrachter te identificeren of te confronteren. “Ik wil die persoon nooit meer onder ogen zien”, zegt ze.

Meer
Lees meer...