Alle leden MOMOLAND verlaten agentschap MLD Entertainment

De zes leden van de K-popgroep MOMOLAND hebben besloten om hun contract bij MLD Entertainment niet te verlengen. Hun contract liep dit jaar af waardoor ze de kans kregen om ofwel bij te tekenen voor nog eens zeven jaar of hun exclusiviteitscontract met het agentschap te beëindigen. Alle leden kozen voor de tweede optie.

Hyebin, Jane, Nayun, JooE, Ahin en Nancy van de K-popgroep MOMOLAND hebben allemaal besloten om het agentschap MLD Entertainment te verlaten. Het is nog niet geweten of de zes leden als groep of elk apart verder zullen gaan.

MOMOLAND

De K-popgroep MOMOLAND maakte haar debuut in 2016 met zeven leden: Hyebin, Jane, Nayun, JooE, Ahin, Yeonwoo en Nancy. In 2017 werden er twee nieuwe leden, Daisy en Taeha, toegevoegd aan de groep. In 2019 verlieten Taeha en Yeonwoo dan weer MOMOLAND en in 2020 besloot ook Daisy om uit de groep te stappen. Sindsdien bestaat de groep uit zes leden. In de afgelopen jaren scoorden ze verschillende hits waarvan de grootste waarschijnlijk BBoom BBoom, BAAM en I’m So Hot zijn. Met die nummers drukte de groep haar eigen stempel op het K-popgenre en vooral de choreografieën van deze nummers staan in het geheugen van elke K-popfan geprint.

K-popgroepen hebben doorgaans een contract van 7 jaar omdat de Zuid-Koreaanse wet stelt dat contracten voor K-popartiesten maximaal 7 jaar mogen duren. Doordat het eerste contract van MOMOLAND nu is afgelopen, kwamen er nieuwe besprekingen tussen de leden van de groep en het agentschap MLD Entertainment. Daarbij werd besloten om de samenwerking stop te zetten.

Statement

MLD Entertainment kwam vandaag met een statement over het einde van het contract met de zes leden van MOMOLAND. “Na een lange discussie met MOMOLAND (Hyebin, Jane, Nayun, JooE, Ahin en Nancy), waarbij we elkaars opinies respecteerden, hebben we besloten om het exclusieve contract te beëindigen.”

“We willen de leden van MOMOLAND vanuit de grond van ons hart bedanken omdat ze zo lang bij ons zijn gebleven en wensen hen het allerbeste voor de toekomst. We willen ook de fans vragen om de leden te blijven steunen wanneer ze een nieuwe start nemen.”

Het is nog niet duidelijk of de leden van MOMOLAND samen zullen blijven of elk hun eigen weg op zullen gaan.

Meer
Lees meer...