Legendarische K-popgroep Girls’ Generation is na 5 jaar terug met single ‘Forever 1’

Na vijf jaar afwezigheid is de legendarische K-popgroep Girls’ Generation (SNSD) terug. De groep viert haar vijftiende verjaardag met de eerste comeback sinds 2017. Het gaat om het zevende studioalbum van de groep ‘Forever 1 en de gelijknamige single.

De legendarische K-popgroep Girls’ Generation is terug. Vandaag bracht de groep haar zevende studioalbum uit, samen met de videoclip voor het nummer Forever 1, hun eerste single als groep sinds 2017. Girls’ Generation, die ook bekend is als SNSD, bestaat dit jaar vijftien jaar en kon dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Girls’ Generation

De girlgroup Girls’ Generation ontstond in 2007 en bestond toen uit Taeyeon, Sunny, Tiffany, Hyoyeon, Yuri, Sooyoung, Yoona, Seohyun en Jessica. De groep werd al snel razend populair en had verschillende hits waarvan GeeMr. Mr.The Boys en Mr. Taxi de bekendste zijn. Girls’ Generation wordt door velen nog steeds gezien als de grondlegger van de moderne K-pop. Jessica verliet de groep in 2014, waardoor Girls’ Generation nu nog acht leden telt.

In oktober 2017, tien jaar na de start van hun carrière, besloten Tiffany, Sooyoung en Seohyun het agentschap SM Entertainment te verlaten. Ze deden dat op voorwaarde dat de groep Girls’ Generation wel bleef bestaan. De groep is dus nooit officieel uit elkaar gegaan, maar heeft sinds 2017 geen nieuwe muziek meer uitgebracht. De acht overgebleven leden bleven wel actief in de entertainmentindustrie.

Zo zijn verschillende van de leden ondertussen actief als actrice. Yuri, Sooyoung, Yoona en Seohyun waren de afgelopen jaren in tal van series en films te zien. Sunny is dan weer vaak te zien in televisiepanels en op de radio. Taeyeon, Tiffany en Hyoyeon gingen verder als soloartieste en boekten zo verschillende successen. Tiffany speelde al mee in verschillende musicals en Hyoyeon combineert haar solowerk met een carrière als dj. Taeyeon was de Koreaanse stem van Elsa in de films van Frozen. Taeyeon en Hyoyeon maken ook deel uit van de supergroep GOT the beat van SM Entertainment. Die bestond naast leden uit Girls’ Generation ook uit meisjes van Red Velvet en aespa en de soloartieste BoA.

Forever 1

Vandaag verscheen ‘Forever 1′, het zevende studioalbum van Girls’ Generation met als title track de gelijknamige single Forever 1. Het gaat om het eerste album van Girls’ Generation sinds ‘Holiday Night’, dat bijna dag op dag vijf jaar geleden verscheen.

Op de cd zijn de acht leden – die ondertussen 31 tot 33 jaar oud zijn – opnieuw samen te horen. De single Forever 1 is op en top Girls’ Generation en is dus pure nostalgie voor de fans van het eerste uur. In de clip zijn de leden ook te zien in hun solocarrières. Zo is Hyoyeon te zien als dj, staat Taeyeon als zangeres op een podium, is musicalster Tiffany te zien op het podium van het theater en verschijnen de actrices op de rode loper.

Bekijk hier de videoclip van Forever 1 van Girls’ Generation:

Meer
Lees meer...