Liam Payne maakt zich onpopulair met opmerkingen over One Direction in podcast Logan Paul

De Britse zanger Liam Payne (28) was recent te gast bij Impaulsive, de podcast van Logan Paul. Maar die passage heeft hem allesbehalve populair gemaakt. De zanger kwam de afgelopen weken al negatief in de pers toen uitlekte dat hij z’n vriendin bedrogen had en zijn opmerkingen over One Direction gooien nu nog wat olie op het vuur.

Liam Payne maakte tot 2016 deel uit van de Britse boyband One Direction. Sindsdien zijn de leden bezig met het uitbouwen van hun solocarrières. Hoewel de meeste oud-leden van One Direction positief spreken over hun tijd in de groep en moeilijke vragen ontwijken, denkt Liam daar duidelijk anders over. In de nieuwste aflevering van Impaulsive, de podcast van Logan Paul, was hij namelijk niet mals voor zijn voormalige collega Zayn Malik. En die opmerkingen vallen niet in goede aarde bij fans van One Direction.

Het ontstaan van One Direction

In de podcast spreekt Liam over het begin van One Direction. Iedereen weet dat One Direction gevormd werd in de talentenjacht The X Factor. Maar Liam heeft daar een bijzonder verhaal over. “Ik had twee jaar voor One Direction opgericht werd al eens deelgenomen aan The X Factor. Toen raakte ik tot bij de top 24 en toen werd ik naar huis gestuurd door Simon Cowell. Daarna had ik dan een etentje met Simon en een aantal andere mensen, waaronder de uiteindelijke manager van One Direction. Toen zei Simon dat hij me eigenlijk niet naar huis wilde sturen, maar dat hij vond dat ik m’n studies op de eerste plaats moest zetten. ‘Kom binnen twee jaar nog eens terug’, zei hij. Op dat moment was ik heel kwaad op Simon.”

Twee jaar later keerde Liam inderdaad terug naar The X Factor. Maar ook nu leek zijn verhaal vroeg te stoppen, tot hij werd teruggehaald om samen met Harry, Zayn, Louis en Niall de boyband One Direction te vormen. Wat Liam daar vervolgens over zegt, schiet bij veel fans in het verkeerde keelgat. “Een deel van de reden dat One Direction gemaakt werd, was de belofte van Simon Cowell aan mij dat ik het twee jaar later wél zou halen. Dus hij begon met mijn gezicht en maakte daar dan de groep rond. Ik was het erelid van One Direction.” Met die woorden lijkt Liam te insinueren dat de andere leden van One Direction erbij werden gesleurd zodat hij een carrière kon krijgen en dus niet meer waren dan het achtergrondkoor van Liam.

Louis Tomlinson

Vervolgens vertelt Liam over z’n minst favoriete lid van One Direction. Dat blijkt Louis te zijn. “Louis was rumoerig en wild. Da’s zijn persoonlijkheid. Nu is hij m’n beste vriend, maar in de band haatten we elkaar en hadden we vaak ruzie.”

Volgens Liam had dat te maken met hun verschillende rollen binnen de groep. “We hadden een heel andere taak. Ik werd elke week beloond met het feit dat ik de eerste lijnen van een nummer mocht zingen omdat ik al zoveel ervaring had. Ik moest daarom de anderen geruststellen door als eerste te zingen. Maar Louis kreeg minder zanglijnen en liet z’n stem meer horen backstage. Daar maakte hij de belangrijke beslissingen. Louis was cruciaal voor One Direction, ook al zong hij geen intro’s van nummers.”

Liam vertelt ook over een incident waarbij een lid van One Direction, dat hij niet bij naam noemt, hem tegen een muur duwde. Waarna Liam tegen hem zei: “Als je je handen niet weghaalt, dan is er een grote kans dat je ze nooit meer zal gebruiken”.

Zayn Malik

Maar ook over Zayn blijkt Liam heel wat te zeggen te hebben. Logan Paul vertelde eerst zelf over een ervaring die zijn broer Jake Paul had met Zayn. “Jake zei hallo tegen Zayn en hij vond toen dat Zayn respectloos reageerde. Daarom tweette hij naar Zayn en vervolgens hoorde hij Zayn roepen in z’n hotelkamer, want hun kamers waren naast elkaar. En dan stuurde Gigi Hadid een tweet waarin ze Jake lelijk en irrelevant noemde en die ging viraal. En ja, Jake is lelijk, maar hij is niet irrelevant.”

Liam voegt eraan toe: “Ze tweette toen ook: ‘Zoek een respectvolle man’. That didn’t age well.” Daarmee verwijst Liam naar de rechtszaak waarbij Zayn veroordeeld werd tot een werkstraf omdat hij z’n toenmalige schoonmoeder Yolanda Hadid geslagen zou hebben. Deze uitspraak valt vooral in slechte aarde omdat de podcast werd opgenomen tijdens het weekend dat Liam zijn verloofde aan het bedriegen was. Waardoor hij dus niet de persoon is om te spreken over wie een respectvolle man is en wie niet.

De opvoeding van Zayn

Maar Liam had nog meer te zeggen over Zayn. “Er zijn veel redenen waarom ik een hekel heb aan Zayn. Maar er zijn ook heel wat redenen waarom ik altijd aan zijn kant zal staan. Mijn ouders steunden me altijd, tot op het punt dat het irritant werd zelfs. Maar Zayn had een andere opvoeding. Als je nu naar hem kijkt, kan je zeggen: ‘Hij is een dick‘. Maar wanneer je kijkt naar wat hij heeft meegemaakt, dan kan je het plaatsen. Ik weet ook niet of hij wel in One Direction wou zitten. Ik kan hier niet gewoon zitten en hem neerhalen. Hoewel ik hem niet steun in z’n acties, daarvoor sta ik niet aan z’n kant. Maar ik begrijp hem en ik hoop dat hij ooit de hulp wil aanvaarden die mensen hem willen geven.”

Hoewel deze opmerkingen uiteindelijk positief klinken, zijn Directioners er toch niet over te spreken. Ze vinden namelijk dat het niet aan Liam is om te spreken over de opvoeding van Zayn. Zeker omdat Zayn opgroeide in een gezin van immigranten en zelfs als lid van One Direction het slachtoffer was van racisme.

“Miljard streams”

Tot slot verwijst Liam naar zijn solocarrière. Daarbij beweert hij dat z’n eerste nummer Strip That Down een miljard streams haalde en zo “het solowerk van de andere leden van One Direction ruim voorbijstak”. Maar een heel korte zoektocht toont iets anders. Alle andere leden van One Direction hebben namelijk nummers met meer dan een miljard streams op Spotify terwijl Strip That Down blijft steken op 886 miljoen streams.

Bekijk hier de volledige aflevering van de podcast:

Meer
Lees meer...