‘Liefde Voor Muziek’: Deze songs worden gecoverd in de vierde aflevering

Het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek zit alweer over de helft. Dat betekent dat er nog drie artiesten centraal zullen staan. Maandag is het de beurt aan Margriet Hermans, die het alvast niet droog zal kunnen houden. Suzan & Freek hebben namelijk een specialleke klaarstaan.

Maandag is het tijd voor de vierde aflevering van Liefde voor Muziek. Na deze aflevering volgen er nog maar drie, waarna het seizoen alweer is afgelopen. Vorige week stond Zornik centraal, maar deze keer is het aan Margriet Hermans. Zij wordt in de groep gezien als ‘la mama’, wat het voor haar allemaal extra speciaal maakt. Vooral Suzan & Freek zullen Margriet weten te raken.

Margriet Hermans

Al 35 jaar lang is Margriet Hermans bij ons te zien op televisie. Daarnaast is ze ook al jaren bezig met muziek en het is daarvoor dat ze maandag in de bloemetjes wordt gezet. Iedereen houdt van Margriet en haar bulderlach en dat wordt in de nieuwe aflevering nog maar eens bewezen.

Naast televisie, muziek en theater ligt Margriets passie natuurlijk ook bij haar dochter, Celien. En daar wordt tijdens de aflevering meermaals naar verwezen. De twee Nederlandse acts zullen zelfs een song brengen die opgedragen wordt aan Margriet als moeder.

Songs

Suzan & Freek zorgen al meteen voor een hoogtepunt met hun versie van Voor Het Leven Voor Elkaar. Dat is een lied dat Celien, de dochter van Margriet, voor haar moederdag heeft geschreven. ‘La mama’ kan het alvast niet drooghouden en wordt getroost door Davina Michelle en Camille.

Maar ook Davina raakt een gevoelige snaar. Zij brengt Celien. “Ik vond de eerste zinnen zo mooi, dat ik meteen wist dat ik dit wou doen”, klonk het. Ze zal het ook in het Nederlands brengen. Daarna is het de beurt aan Pat Krimson en Loredana van 2 Fabiola, die er weer wat meer ambiance aan toevoegen. Na twee liedjes over Celien, kiezen zij voor Laisse Rouler Le Bon Temps, Jacqueline. Ze hernoemen het lied wel naar Cowboys.

Volgens Koen Buyse van Zornik is Margriet dan weer een echte rockchick. Hij kiest dan ook voor een soort Bon Jovi-versie van Als De Nacht Komt en herdoopt het naar When The Night Comes. CAMILLE kiest dan weer voor een van Margriets grootste hits, Niets Houdt Me Tegen. Die song zat ook in het derde seizoen van #LikeMe, waar Camille ook een rol in speelt.

Ozark Henry koos daarentegen voor een recent nummer van Margriet en twijfelde daar geen seconde over. Met Adem brengt hij een remake van De Stroom. Afsluiten doet Margriet zelf, met Diamond In The Rough van haar idool Alicia Bridges.

Bekijk de preview van Liefde Voor Muziek hier:

Meer
Lees meer...