Left Right
scrollTop top

‘Life in Color’ van Sir David Attenborough verschijnt op 22 april op Netflix


David Attenborough Life in Color
© Sir David Attenborough – Bron: Netflix

Na het overweldigende succes van de Netflix Original Our Planet uit 2019 en A life on our Planet komt Netflix, in een samenwerking met BBC, binnenkort met de vervolgreeks Life in Color op de proppen.

In A life on Our Planet ging Sir David Attenborough (95 jaar jong in mei!) in op de impact die klimaatsverandering heeft op de verschillende ecosystemen van de aarde. Life in Color vaart een andere koers en plaatst de focus op hoe kleuren gebruikt worden in de interactie tussen dieren en de vitale rol die kleuren spelen. Er werd een nieuwe technologie voor camera’s gebruikt, waarvan sommige zelfs speciaal ontworpen voor de serie. Zo wordt er in Life in Color aangetoond hoe UV en gepolariseerd licht, beiden onzichtbaar voor het menselijk ook, gebruikt wordt door dieren om te communiceren, een partner te vinden en om te overleven in de wildernis.

Life in Color

Op de Britse nieuwswebsite inews zei Attenborough “dat de nieuwe ontdekkingen nieuwe inzichten geven in de levens van de dieren en de nieuwe camera’s laten ons toe om de wereld in kleur te zien zoals nooit tevoren.” De kijker kan opnieuw heel wat opsteken van de documentaire. “We beginnen nog maar te begrijpen op welke vele manieren dieren kleur gebruiken, zeker de kleuren die wij zelfs niet kunnen zien. Voor ons is kleur een bron van schoonheid, van verwondering, maar voor dieren is het een middel om te overleven”, besluit Attenborough.

De tweedelige serie verscheen eerder op BBC en komt op donderdag 22 april, niet toevallig Earth Day, op Netflix.

Bekijk hier de trailer voor Life in Color:

Zoek je nog iets anders om te bekijken? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…