Lil Nas X maakt debuut als stemacteur in animatieserie ‘The Proud Family: Louder and Prouder’ van Disney

Lil Nas X maakt binnenkort zijn debuut als stemacteur. Hij zal dat doen in een nieuwe aflevering van de animatiereeks The Proud Family: Louder and Prouder. Die animatiereeks is te zien op Disney+ en Disney Channel. Daarin zal de rapper zijn stem ontlenen aan het personage June Bug, schrijft ScreenRant.

Lil Nas X zal te zien zijn in de nieuwste aflevering van The Proud Family: Louder and Prouder. Daarbij zal zijn personage een van zijn eigen grootste hits brengen. De animatiereeks is een reboot van de originele serie The Proud Family, die uitkwam in 2005. Het vertelt het verhaal van de geanimeerde Afro-Amerikaanse familie Proud. De eerste afleveringen van de reboot verschenen begin dit jaar en werden al goed ontvangen bij het grote publiek. Hierdoor bevestigde de streamingdienst Disney+ deze week de komst van een tweede seizoen.

Lil Nas X

In een sneak peek van de nieuwste aflevering is te horen hoe Lil Nas X zijn debuut maakt als stemacteur in The Proud Family: Louder and Prouder. Die aflevering heet Old Towne Road, heel toepasselijk vernoemd naar zijn hit met Billy Ray Cyrus.

De rapper vertolkt het personage June Bug. Hij is een countryzanger in een klein stadje in Oklahoma, draagt een strohoed en heeft een gouden tand. In de aflevering komt de familie Proud in Oklahoma terecht. Dat komt omdat Trudy (Paula Jai Parker) vastbesloten is om Suga Mama’s (Jo Marie Payton) roots op te sporen. Daar zien ze June Bug samen met zijn countryband optreden in de stad. Bobby (Cedric The Entertainer) probeert mee te doen, maar June Bug laat echter zien dat hij de enige echte gitarist in de stad is. In de achtergrond horen we dan hoe de band Lil Nas X’ Old Town Road begint te spelen.

Deze nieuwe aflevering is vanaf vandaag te zien op Disney+.

Grote reeks bekende gaststerren

Lil Nas X is slechts een van de vele geplande gaststerren die te zien zullen zijn in deze reboot van The Proud Family. De Grammywinnaar voegt zich zo bij andere bekende muzikanten als Normani, Chance The Rapper en Lizzo. Ook zij zullen namelijk elk een personage inspreken in de tekenfilmserie. Maar ook andere grote sterren zoals Tiffany Haddish en Leslie Odom Jr. zouden een cameo maken in de reeks.

De nostalgiefactor van deze Disney+-serie, gekoppeld aan de cameo’s van grote sterren, zorgt voor het initiële succes van de reboot. Hierdoor zou het dus heel goed kunnen dat deze animatiereeks ook nog een seizoen 3 krijgt.

Bekijk de sneak peek van de nieuwste aflevering met Lil Nas X hieronder:

The Proud Family: Louder and Louder is te zien op Disney+ of op Disney Channel. Nog geen Disney+? Niet erg! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...